Attracties Hastings

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Hastings hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Beach Clean Hastings
Maak je leerlingen voorbeelgige wereldburgers, doe een beach clean. Lees meer..

Beachy Head
De bekende witte kliffen van Beachy Head zijn een aanrader voor iedere Hastings reis. Je wandelt van Birling Gap naar Beachy Head of andersom (ca. 1,5 uur). Lekker uitwaaien over de krijtrotsen en het strand, terwijl je geniet van het uitzicht. De buschauffeur brengt je naar het beginpunt en haalt je aan het eind van de wandeling weer op.

Bezoek aan Rye
Rye is een typisch Engels dorpje op de weg van Hastings naar Dover. Wij vonden het vooral leuk om door de straatjes te slenteren en te genieten van een thee met scones. Ook kun je het Rye Heritage Centre bezoeken. De sound en light show vertelt je over de geschiedenis van het vissersdorpje, dat vroeger berucht was om haar smokkelaars. Daarnaast kun je spelen op een verzameling 'penny machines' die vroeger langs de boulevard stonden.

Bioscoop
Voor groepen van minder dan 50 personen hebben wij een leuke optie voor het avondprogramma. Speciaal voor jullie groep huren wij een kleine bioscoop in Hastings af. Er is keuze uit diverse films.

Blue Reef Aquarium Hastings
Het Blue Reef Aquarium is een kleinere uitvoering van de bekende Sea Life Centers. Wij vinden dit vooral een leuke attractie als je al vaker in Hastings bent geweest en graag iets nieuws wilt proberen.

Bodiam Castle
Van buiten lijkt Bodiam Castle net een sprookjeskasteel. Lees meer..

Cricket Workshop
Het cricket zoals wij dat kennen, is ontstaan in Engeland. In Hastings regelen wij een speelveld, materiaal en ervaren cricket coaches. Zij leren je de basisvaardigheden van het spel; bowlen, batten en fielden. Daarna ga je de strijd aan met elkaar. Wie krijgt deze typisch Engelse sport het best  onder de knie?

Country park walk
Hastings Country park werd gebouwd in 1974. Lees meer..

Guided Tour Hastings
Wil je alle details over je uitvalsbasis in Engeland te weten komen? Maak dan een wandeling of een busrit met één van onze gidsen. Je kunt dit natuurlijk combineren met een bezoek aan een van de attracties in Hastings en omgeving.

Hastings Castle
Dit kasteel werd gebouwd in de periode van William de Veroveraar en de Battle of Hastings in het jaar 1066. Het is dus de aangewezen plek om meer te leren over dit belangrijke jaar in de Engelse geschiedenis. De kasteelruïne, gelegen op de West Hill van Hastings, kun je bijna niet missen. Vanaf de heuvel heb je een goed uitzicht over de omgeving.

Herstmonceux Castle
Dit kasteel uit de vijftiende eeuw is mooi om te zien. Ook de tuinen zijn een bezoek waard. Er is onder andere een Rozentuin, Kruidentuin en Rhodondendrontuin.

Hever Castle
Hever Castle was vroeger het eigendom van de familie van Anne Boleyn. Zij was de tweede vrouw van de beruchte koning Henry VIII. Na haar executie schonk de koning het slot aan zijn vierde vrouw, Anne van Kleef.

Leeds Castle
Net als Hastings Castle werd ook Leeds Castle in het bekende jaar 1066 gebouwd. Sindsdien hebben hier vele koningen met hun families gewoond. Het is genoemd naar het dorpje Leeds dat vlakbij de burcht ligt.

Londen
Vanuit Hastings is een dagje naar Londen goed te doen. Dat kan in het midden van de reis, maar ook op de laatste dag. Je vertrekt dan vanuit Londen direct naar Nederland met een nachtrit. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

Mini golf
Mini golf is een leuke afwisseling op de educatieve onderdelen van je schoolreis naar Hastings. Bij Hastings Adventure Golf kun je kiezen uit drie verschillende parcours, compleet met bewegende onderdelen en wateronderdelen.

Seven Sisters Country Park
In dit natuurpark vlakbij Hastings kun je bij goed weer onder andere wandelen en mountainbiken. Wij zorgen voor het benodigde materiaal en voldoende gidsen voor jullie groep.

Smuggler's Caves
Wil je meer weten over het leven en de avonturen van smokkelaars in vroegere tijden? Bezoek dan de Smuggler's Caves. Een populair onderdeel van veel schoolreizen naar Hastings.  

Taalschool
Een bezoek aan onze taalschool is een leerzame toevoeging aan een schoolreis naar Hastings. De leerlingen oefenen hun grammatica en uitspraak, krijgen feedback van native speakers en gaan aan de slag met opdrachten. Jouw reisspecialist vraagt van tevoren naar je wensen, zodat wij het taalschoolprogramma hierop af kunnen stemmen. Wij kunnen het programma per dagdeel verlengen.

PS: Wist je dat de attracties in Brighton en Portsmouth ook prima te bezoeken zijn vanuit Hastings? Vooral het Royal Pavillion is een bezoek waard! Je vindt de omschrijving van de attracties op onze pagina over Brighton.