Eastbourne

De zonnigste stad van Engeland

Eastbourne is een charmante badplaats in Sussex. Zee, zand, strand met daarlangs goed onderhouden Victoriaanse huizen en hotels die de boulevard opsieren. 's Avonds branden er langs de hele kustlijn sprookjesachtige lampjes, die je onmiddellijk het gevoel van een warm welkom geven. Eastbourne heeft schitterende uitzichten over zee, een paar musea, een groot strand en een mooie pier. Deze pier uit 1865 is pas gerenoveerd en vormt nu een van de meest kenmerkende bezienswaardigheden. Omdat Eastbourne de zonnigste plaats van Engeland is, gaat er ieder half uur een trein van Victoria Station Londen naar Eastbourne; veel Londenaren liggen dus in Eastbourne aan het strand, te vergelijken met het aantal Amsterdammers in Bloemendaal. Op het strand staan er strandpaviljoens met terrasjes en er is kajak en surfplankverhuur. Als je over het strand langs de boulevard Grand Parade loopt, kom je bij de krijtrotsen aan de rand van Eastbourne. Bij laag water kun je met een gids door de zee verder langs de klif lopen. De promenade maakt deel uit van het lange-afstandspad South Downs Way dat over de kalkrotsen Seven Sisters door East Sussex naar Winchester loopt. Ongeveer 6 km van het centrum van Eastbourne ligt de kaap Beachy Head met de hoogste kalkrotsen van Engeland.

ACCOMMODATIE EASTBOURNE

Gastgezinnen
We maken gebruik van gastgezinnen tijdens de reis naar Eastbourne. Ben je benieuwd waar jullie leerlingen terecht kunnen, neem dan contact met ons op.

VERVOER EASTBOURNE

Bus & Ferry | Bus & Eurotunnel
De meest gebruikelijke manier om naar Eastbourne te reizen is een combinatie van bus en ferry of Eurotunnel. Dit is voor groepen meestal de voordeligste optie. Je hebt dan op locatie tevens je eigen bus ter beschikking. Zeker als je voor gastgezinnen kiest is het praktisch als je ook een eigen bus ter beschikking hebt.

ATTRACTIES EASTBOURNE

Beachy HeadEastbourne Pier | Seven Sisters
Dit zijn drie populaire attracties in Eastbourne, maar er is nog zoveel meer te doen in Eastbourne. Bekijk ons overzicht van alle attracties in Eastbourne. Vergeet niet dat er ook musea in Eastbourne gratis te bezoeken zijn!

PROGRAMMA EASTBOURNE

Een programmavoorbeeld vind je hiernaast, maar we maken natuurlijk verschillende programma's voor Eastbourne. Wil je meer voorbeelden of een programma op maat? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN

VRAAG HIER EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!
Via ons aanvraag-formulier kun je al je wensen kenbaar maken. Zo kunnen we binnen een week een vrijblijvende offerte voor een schoolreis Eastbourne op maat sturen.

Tip

De pier van Eastbourne is behangen met gouden leeuwenkopjes. Dit exotische voorkomen heeft Eastbourne te danken aan de flamboyante hoteleigenaar Sjeik Abid Gulzari. Als je geluk hebt ontvangt hij je persoonlijk en geeft hij graag een rondleiding.

SCHOOLREIS EASTBOURNE

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis

  • Canterbury

Dag 2

  • Taalschool
  • City rally Eastbourne
  • Fish & Chips op de Pier
  • Bowling

Dag 3

Dag 5

Terugreis (evt. met nachtrit)

DRIE SCHOOLREIS BESTEMMINGEN IN DE BUURT VAN EASTBOURNE