Attracties Edinburgh

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Edinburgh hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

A day in Glasgow
Wil je behalve Edinburgh graag een andere Schotse stad zien? Dan vinden wij Glasgow een aanrader. Deze moderne stad, vol architectuur en cultuur, vind je op ongeveer een uur rijden van Edinburgh. Eén of twee uurtjes vrije tijd, aansluitend op het programma, zijn hier snel voorbij. Na Londen is Glasgow namelijk dé winkelstad van het Verenigd Koninkrijk.

Alnwick Castle
Dit kasteel moest de noordgrens van Engeland in vroegere tijden beschermen tegen invallen vanuit Schotland. Tegenwoordig is het vooral bekend als filmlocatie voor de Harry Potter films. Wij vinden het in elk geval een aanrader. Vanwege de ligging is een bezoek goed te doen op de terugweg naar Newcastle. Jullie reisspecialist adviseert graag over de meest handige volgorde voor het programma.

Boottocht The Falkirk Wheel
Heb je interesse in techniek en wil je meer van Schotland zien dan de hoofdstad? Dan is een boottocht met 'The Falkirk Wheel' het overwegen waard. Deze ronddraaiende botenlift verbindt het Forth and Clyde Canal met het Union Canal. Je maakt een rondvaart van één uur met gebruik van de lift. Leuk om te doen!

Bowling
Ga gezellig één of twee games bowlen met de hele klas. Wij vinden dit vooral een leuke optie voor het avondprogramma. Wil je het bowlen combineren met een diner? Je reisspecialist doet graag enkele suggesties.

Bustocht Scottish Highlands
In de hoofdstad Edinburgh is veel te doen, maar wij vinden het ook leuk om een dagje buiten de stadsgrenzen te kijken. Schotland staat immers bekend om haar mooie natuur. Daarom regelen wij een bustocht met gids door de bekende Schotse Hooglanden. Hier wisselen rotsen, bergen, heuvels, meren en rivieren elkaar af. A truly impressive sight!

Camera Obscura
Welkom in de wereld van de illusie! In dit interactieve museum staan allerlei manieren om mensen voor de gek te houden centraal. Je leert meer over 'magische illusie' en ontdekt illussies met licht en elektriciteit. Daarnaast kom je meer te weten over de geschiedenis van Edinburgh.

Dynamic Earth Museum
Dit museum vertelt over het ontstaan van de aarde en de ontwikkeling van het leven op onze planeet. Voor de leerlingen zijn er diverse optionele workshops beschikbaar. Interesse? Vraag ons naar de mogelijkheden.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle troont trots boven de rest van Edinburgh uit. Een leuk weetje is dat het kasteel is gebouwd op de resten van een uitgedoofde vulkaan. In het kasteel kun je onder andere de Schotse kroonjuwelen bewonderen. Ook vind je hier de 'Stone of Destiny', de steen waarop de koningen van Schotland werden gekroond.

Edinburgh Dungeon
Bij een bezoek aan de Edinburgh Dungeon herbeleef je de donkerste momenten uit de Schotse geschiedenis. Je ervaart de gevolgen van de pest en hoort de gruwelijke verhalen van de kannibaal Sawney Bean en de seriemoordenaars Burke en Hare. Ook het tragische lot van William Wallace wordt niet vergeten.

Ghost Tour
Het verleden van de stad Edinburgh heeft soms een donker randje. Tijdens een ghost tour neemt een gids/acteur je mee door het oude centrum, bekend om haar closes en ondergrondse gewelven. Hier komen de meest griezelige verhalen van vroeger op entertainende wijze tot leven. Een aanrader voor het avondprogramma!

Guided tour Edinburgh
Jullie maken een stadswandeling van één tot twee uur onder leiding van een gids. Dit is een leuke manier om de sfeer van Edinburgh te proeven en in korte tijd veel te zien. Heb je specifieke wensen voor de tour? Geef ze door aan je reisspecialist, dan passen wij de wandeling daarop aan.

Jedburgh Abbey
Helaas zijn niet alle oude gebouwen in Schotland even goed bewaard gebleven. De Jedburgh Abbey in de omgeving van Stirling was vroeger regelmatig doelwit van aanvallen uit Engeland. Ook onder de reformatie in 1560 leed het gebouw zwaar. Je kunt alleen nog het (dakloze) omhulsel van het kerkgebouw bekijken.

Loch Lomond
Loch Lomond is een groot en diep meer in de zuidelijke Highlands. Het is na Loch Ness zelfs het grootste meer van het land! Het Loch ligt vlakbij Glasgow en is dus goed te combineren met een dagtocht naar deze stad. Wij regelen het vervoer en indien gewenst ook een gids.

Mary King's Close
Mary King's Close is een wirwar van ondergrondse straatjes uit het jaar 1600. Je verkent het labyrinth tijdens een guided tour van een uur. Zo krijg je een indruk hoe het was om hier vroeger te wonen. Ook kom je erachter hoe de oude straten en huizen onder de nieuwe stad terecht zijn gekomen.

National Museum of Schotland
Het nationaal museum van Schotland is zeer divers. Onder één dak vind je namelijk tentoonstellingen over natuur, kunst, cultuur, wetenschap en de geschiedenis van Schotland. Je ziet fossielen uit de prehistorie, bewondert geweven tapijten uit Turkije en bekijkt kunst uit het oude Egypte. De highlights van het museum kun je in een uur zien, maar langer mag natuurlijk ook!

Old Town Jail Stirling
Wil je weten hoe het leven in een Victoriaanse gevangenis eraan toe ging? Tijdens een dag in de omgeving van Stirling kun je de 'Old Town Jail' bezoeken. Hier komen zowel de verhalen van gevangenen als van bewakers aan bod.

Stirling Castle
Schotland staat deels bekend om haar kastelen. Stirling Castle is één van de grootste en meest populaire kastelen van het land. Je kunt de geschiedenis van het kasteel op zijn zachtst gezegd 'roemrijk' noemen. In de loop der tijd is het verdedigingswerk namelijk maar liefst 16 keer belegerd!

BALTIC Centre for Contemporary Art
Bij aankomst met de ferry kun je in Newcastle naar dit moderne museum gaan, om meer te weten te komen over de ontwikkeling van kunst vandaag de dag in het Verenigd Koninkrijk. Lees meer..