Schoolreis Rochester

Een kleine stad met veel karakteristieke Dickenshuisjes, niet zo gek ook - Rochester was de woonplaats van Charles Dickens. Het is duidelijk waar hij zijn inspiratie vandaan haalde. En ja, dan is er natuurlijk ook ieder jaar een Dickensfestival in mei/juni. Door dit vriendelijke stadje kronkelt de rivier de Medway. Een imposante brug over de Medway verbindt Rochester met Strood. Je hebt een mooi uitzicht vanaf Rochester Castle en Rochester Cathedral is vooral een historisch hoogtepunt. Het is de op één na oudste kathedraal in Engeland. Vanuit Rochester loop je al vrij snel door de aangrenzende plaatsjes Chatham en Gillingham. Het water, de eilandjes en de havens spelen hier een grote rol, bezoek daarom de Historic Dockyard in Chatham. Je kunt o.a. met een jetstream de zee op en meevaren naar de Red Sand Towers, a.k.a. the Maunsell Forts (zie foto).

Rochester is een studentenstad, het bruist. Leerlingen komen in Rochester veel leeftijdgenoten tegen, het is een kweekvijver voor bijvoorbeeld the University of Greenwich in Chatham. Er zijn veel secundary schools, dus bezoek zo'n Engelse school. De Nederlandse leerlingen kunnen Engelse lessen volgen en zo op interactieve wijze met de lokale leerlingen in contact komen. We hebben er een goed netwerk van gastgezinnen, vergelijkbaar met de kwaliteit gastgezinnen in Hastings en Bexhill. 

Qua ligging is Rochester een prettige plek naartoe te reizen; Het ligt niet ver van Dover - dus geen lange rit landinwaarts voordat je op plaats van bestemming bent. En als je Londen wilt bezoeken, dan ben je daar binnen een uur. Naast Londen kun je vanuit Rochester ook makkelijk een bezoek brengen aan Maidstone of Canterbury.

• ATTRACTIES IN ROCHESTER
• ROCHESTER OP DE KAART