OVER COVID-19 - UPDATE

"Wat zijn de gevolgen van Covid-19 voor onze schoolreis naar Engeland?"

Wij houden nauwlettend de website van de Rijksoverheid in de gaten. Hieronder hebben we de informatie mbt Covid-19 gefilterd met betrekking op onze schoolreizen naar Groot-Brittannië.

[NIEUWBERICHT 20-09-2021]
Goed nieuws!! Vanaf 22 september 2021 hoef je bij thuiskomst van je schoolreis UK niet langer in quarantaine. Langzaam gaat het de goede kant op voor onze Groot-Brittanië reizigers.

De maatregelen v.a. 22 sept 2021

 • Je moet volledig gevaccineerd* zijn en dit kunnen aantonen met een digitaal COVID-certificaat
 • Zorg voor een negatieve PCR test (niet ouder dan 72 uur) bij aankomst in het VK
 • Zorg voor een ingevuld Passenger Locator Form (PLF)
 • Je moet binnen 48 uur na aankomst in het VK nogeen PCR test doen

*Volledig gevaccineerd

 • De Britse regering heeft op 28 juli 2021 aangekondigd dat volledig gevaccineerde Europese reizigers uit oranje landen na binnenkomst in Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland niet langer in quarantaine hoeven. 
 • In het VK betekent 'volledig gevaccineerd' dat je ofwel gehad hebt: 2 doses van een goedgekeurd vaccin in 2 doses (zoals Pfizer of AstraZeneca) of 1 dosis van een goedgekeurd eendosisvaccin (zoals Janssen). Je moet je laatste dosis minstens 14 hele dagen voor je aankomst in het VK gehad hebben. De dag waarop je je laatste dosis kreeg, telt niet mee als een van de 14 dagen. Als je gevaccineerd werd met een 2-dosis vaccin (zoals Moderna of Pfizer) moet je beide doses gehad hebben om als volledig gevaccineerd beschouwd te worden. Dit geldt in alle gevallen, ook als je pas hersteld bent van COVID-19 en natuurlijke immuniteit hebt. Wie COVID-19 heeft gehad en maar één dosis van een 2-dosis vaccin heeft gehad, moet de regels volgen voor ongevaccineerde aankomsten.
 • Je moet tijdens je schoolreis in bezit zijn van een digitaal COVID-certificaat van de EU (EU DCC). Zonder dit bewijs moet je de regels volgen als zijnde een niet volledig gevaccineerd persoon, zoals aangegeven door Engeland, Schotland, Wales of Noord-Ierland, afhankelijk van het land dat je bezoekt. Zie de links hieronder: 
 1. Engeland - https://www.gov.uk/guidance/how-to-quarantine-when-you-arrive-in-england
 2. Wales - https://gov.wales/travel-wales-covid-19-testing-and-isolation
 3. Schotland - https://www.gov.scot/publications/coronavirus-covid-19-international-travel-quarantine/pages/overview/
 4. Noord-Ierland - https://www.nidirect.gov.uk/articles/coronavirus-covid-19-travel-advice


  Handige links mbt COVID-19 en reizen

  Let op! Met de huidige ontwikkelingen, verouderd dit bericht snel. Volg de genoemde links voor de meest actuele info.