Nieuws

Brexit Update

Ondertussen gaat Brexit 'gewoon' verder. Nu we mondiaal bezig zijn om COVID de wereld uit te helpen, is een onderwerp als Brexit slechts een kleine uitdaging voor ons. Nog steeds is echter niet duidelijk wat de gevolgen van Brexit allemaal precies zullen zijn, zolang ze nog aan het onderhandelen zijn in Brussel. Onze schoolreizigers moeten in ieder geval vanaf 1 oktober 2021 een geldig paspoort op zak hebben als ze Groot-Brittannië willen inreizen. Daarvoor mag je nog je ID kaart gebruiken.

Reisadvies vanuit Groot-Brittannië:
De Britse overheid raad aan om over een goede reisverzekering te beschikken, zodat je niet voor onverwachte kosten komt te staan m.b.t. de gezondheidszorg. Wil je cadeautjes voor de thuisblijvers of voor het gastgezin mee over de grens nemen? Bekijk dan de algemene Do's & Don'ts m.b.t. Entering the UK... en regels speciaal voor schoolreizigers: School travellers entering the UK. Hier lees je o.a. dat als je een EU SIM-kaart in je telefoon hebt, dat voor jouw telefoongebruik dezelfde kosten gelden in de UK als in de EU. 

Reisadvies Rijksoverheid:
Onze Rijksoverheid adviseert, voordat je op reis gaat, om de site Nederland wereldwijd > Wijs op Reis te raadplegen en de app Douane reizen te downloaden. Heb je nog meer vragen over Brexit? Kijk dan de op de site van Rijksoverheid: 100 vragen en antwoorden over Brexit.