WE HOUDEN 'T SCHOON

Naast de inzet van onze vervoersbedrijven om zo schoon mogelijk te reizen, proberen we met een paar initiatieven onze schoolreizen duurzamer te maken. We houden rekening met onze uitstoot, maar we kunnen nog meer. Met behulp van docenten en leerlingen op schoolreis kunnen we heel eenvoudig een verschil maken. 

Hierbij een paar ideeën:

- Reis met de trein ipv een bus of vliegtuig.
- Neem tijdens de schoolreis je eigen herbruikbare waterfles mee.
- Maak in je schoolreisprogramma een ochtend of middag ruimte voor een 'beach cleaning'als je in een van onze kustplaatsten (vb. Hastings, Eastbourne, Brighton, Folkestone, Swanage, Dover, Texel, etc.) verblijft.
- Plastic of vuil opruimen kan natuurlijk ook goed op straat, in natuurgebieden (Beachy Head, White Cliffs of Dover) of in grote stadsparken (vb. Londen, Oxford, Cambridge, York, Berlijn, Parijs, etc.). Makkelijk in te passen op elk schoolreisprogramma.

Onze collega Morag Anderson in Edinburgh dringt aan om niet alleen eigen waterflessen mee te nemen, maar ook om je eigen lunchbox mee te nemen en te gebruiken voor de 'packed lunches' die je bij de gastgezinnen meekrijgt. Zelf gebruikt ze tijdens Schotse evenementen als Ceilidhs en Mini Highland Games  herbruikbare drinkbekers, borden en bestek. Ook kiest ze voor papieren rietjes i.p.v. plastic rietjes.

Help je ook om de vervuiling tegen te gaan? Vraag je reisspecialist naar de mogelijkheden binnen jullie programma. We denken graag met je mee!

 

HELP US SAVE THE PLANET

Morag Anderson | Edinburgh: "Ongeveer 10.000 studenten / leerlingen die naar onze collega in Schotland reizen, verblijven hier doorgaans een dag of vier. Hierdoor komt het dat er jaarlijks minimaal 40.000 plastic waterflesjes 'extra' worden weggegooid. Ze wil deze vervuiling tegengaan en roept o.a. ons op om mee te werken aan een duurzamer beleid. Vooral omdat er op straat in het Verenigd Koninkrijk geen recycle-mogelijkheden zijn, moeten we het zelf doen."