BEACH CLEAN

Steeds meer docenten en leerlingen die met ons op schoolreis gaan, willen graag een beach clean doen. Wij helpen bij de organisatie hiervan.

Waarom zou je een beach clean in je programma opnemen?
- Het uitgangspunt is om leerlingen bewust duurzame wereldburgers te maken.
- Als bijdrage aan het milieu. Je laat het strand van je schoolreisbestemming schoon achter. Het vuil dat jullie van het strand hebben gehaald, kan de flora en fauna van de zee niet langer aantasten.

Hoe gaat het in z'n werk?
- Je geeft bij je reisspecialist aan dat je een beach clean wilt doen. Zij zal contact leggen met een plaatselijk instantie, zoals gemeente of reinigingsdienst.
- Jullie krijgen een plattegrond met daarop de vervuilde strandlocatie.
- Je bepaalt uiteraard zelf hoe lang je bezig wilt zijn met het strand opruimen. Schoolgroepen kiezen meestal voor tenminste een hele ochtend tot wel drie ochtenden in een werkweek.
- Van ons contact ter plaatste krijgen jullie beach clean gereedschap, zoals afvalgrijpers / vuilniszakken / handschoenen.
- Leerlingen halen kilo’s aan plastic, metaal en rubber van het strand.
- Het verzamelde vuil wordt door de lokale reinigingsdienst opgehaald.

Note: De plaatselijke pers wijdt er zo nu en dan ook een stukje aan, omdat zo'n symphatieke actie niet onopgemerkt blijft. Dan willen we graag vooraf weten of er leerlingen afgebeeld mogen worden op de bijhorende foto.

Hieronder zie je een aantal bestemmmingen waar een beach clean goed mogelijk is: