Wat zijn de mogelijkheden voor verblijf?

Je kunt verblijven in gastgezinnen, jeugdherbergen, hotels en bed & breakfasts. Verblijf is mogelijk op basis van logies (alleen de overnachting), logies en ontbijt, halfpension (ontbijt en diner) en volpension (ontbijt, lunch en diner). Meer weten? Neem gerust contact op!

Is het de bedoeling dat ik iets meeneem voor het gastgezin?

Het is niet noodzakelijk om een cadeautje mee te nemen voor de gastgezinnen. Natuurlijk wordt dit wel op prijs gesteld. Het leukste is natuurlijk om iets typisch Nederlands mee te nemen, bijvoorbeeld stroopwafels.

Hoeveel leerlingen kunnen bij elkaar op één kamer?

Bij gastgezinnen worden minimaal 2 en maximaal 4 leerlingen geplaatst. Jeugdherbergen hebben vaak meerpersoonskamers voor 4 tot 10 leerlingen. Wij houden zoveel mogelijk rekening met de opgegeven wensen en voorkeuren.

Mogen leerlingen ’s avonds naar buiten?

Dit gebeurt in overleg met de school. Als de school wil dat de leerlingen ’s avonds thuisblijven, wordt dit doorgegeven aan de gastgezinnen.

Hoe komen de leerlingen van het gastgezin naar de bus?

In Hastings en in Bexhill lopen de leerlingen naar een bushalte in de buurt van het gastgezin. De bus haalt vervolgens alle leerlingen bij de bushaltes op. Op alle andere bestemmingen brengen de gastgezinnen de leerlingen naar een centraal pick-up point. Hier wachten de leerlingen op de bus.

Welke maaltijden krijgen leerlingen bij de gastgezinnen?

Het verblijf bij gastgezinnen is op basis van volpension. Leerlingen krijgen ontbijt, een lunchpakket en diner. Op dagen dat de leerlingen in verband met het programma niet bij het gastgezin dineren, krijgen zij een zogenaamde double packed lunch.

Wat voor gastgezinnen bieden jullie aan?

De gastgezinnen zijn een doorsnede van de bevolking. Het verblijf is voor de gastgezinnen een bron van inkomsten. Sommige gastgezinnen bieden een hele huiselijke sfeer terwijl andere het verblijf vooral zakelijk bekijken. Wij kunnen hier als reisorganisatie geen invloed op uitoefenen. Alle gastgezinnen worden echter zorgvuldig geselecteerd door onze lokale vertegenwoordiger. De leerlingen worden zowel tijdens als na de reis naar hun ervaringen gevraagd. Zo wordt de kwaliteit van het verblijf bij gastgezinnen bewaakt.

Ik heb een allergie/fobie/dieet. Wat nu?

Op de deelnemerslijst kunnen de allergieën/fobieën/diëten van de leerlingen worden aangegeven. Bij de indeling van de gastgezinnen wordt hier zoveel mogelijk rekening mee gehouden.

Wat voor soort bagage moet ik meenemen?

Senlac Tours adviseert om géén koffers met harde schalen mee te nemen in verband met beperkte ruimte in de touringcar. Voor vertrek ontvangt de school van ons kofferlabels voor iedere deelnemer.

Wat moet ik meenemen op reis?

Dit is voor iedereen persoonlijk. Er zijn echter een aantal belangrijke zaken die handig zijn om mee te nemen. Vraag gerust naar onze bagagechecklist.

To top