Rochester

SCHOOLREIS ROCHESTER

ONDER DE ROOK VAN LONDEN

Een kleine stad met veel karakteristieke Dickenshuisjes, niet zo gek ook - Rochester was de woonplaats van Charles Dickens (Dickensfestival in mei/juni). Door dit stadje kronkelt de rivier de Medway, naast de rivier, vormen Rochester Castle en Rochester Cathedral hier de historische hoogtepunten. Vanuit Rochester loop je al vrij snel door de aangrenzende plaatsjes Chatham en Gillingham. Het water, de eilandjes en de havens spelen hier een grote rol, bezoek daarom de Historic Dockyard in Chatham.

Rochester is een kweekvijver voor bijvoorbeeld the University of Greenwich (Chatham). Er zijn veel secondary schools, dus bezoek hier een Engelse school. We hebben een goed netwerk van gastgezinnen, vergelijkbaar met de kwaliteit van de gastgezinnen in Hastings en Bexhill. Qua ligging is Rochester een prettige plek om naartoe te reizen; Het ligt niet ver van Dover - dus geen lange rit landinwaarts voordat je op plaats van bestemming bent. En als je Londen wilt bezoeken, dan ben je daar binnen een uur. Naast Londen kun je vanuit Rochester ook makkelijk een bezoek brengen aan Maidstone of Canterbury.

ACCOMMODATIE IN ROCHESTER

Gastgezinnen | Hotel
We maken gebruik van gastgezinnen in Rochester, Chatham, Gillingham en Sittingbourne. Ben je benieuwd waar jullie leerlingen terecht kunnen, neem dan contact met ons op.

VERVOER ROCHESTER

Bus Ferry Bus Eurotunnel Trein
De meest gebruikelijke manier om naar Rochester te reizen is een combinatie van bus en ferry of Eurotunnel. Dit is voor groepen meestal de voordeligste optie. Je hebt dan op locatie tevens je eigen bus ter beschikking. Zeker als je voor gastgezinnen kiest is het praktisch als je ook een eigen bus ter beschikking hebt.

ATTRACTIES ROCHESTER

Rochester Castle  | Rochester Cathedral | Historic Dockyard
Dit zijn drie populaire attracties in Rochester, maar er is nog meer te doen in Rochester. Bekijk ons overzicht van alle attracties in Rochester.

PROGRAMMA ROCHESTER

Een programmavoorbeeld vind je hiernaast, maar we maken natuurlijk verschillende programma's voor Rochester. Wil je meer voorbeelden of een programma op maat? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN?

VRAAG HIEREEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!
Via ons aanvraag-formulier kun je al je wensen kenbaar maken. Zo kunnen we je binnen een week een vrijblijvende offerte voor een schoolreis Rochester op maat sturen.

Tip

De Highstreet in Rochester is een attractie op zich; leuke winkels en cafeetjes in Dickensstijl. Sowieso geen ontkomen aan, want Rochester Cathedral en Charles Dickens voormalig woonhuis zitten aan deze straat.

SCHOOLREIS ROCHESTER

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis

  • Canterbury

Dag 5

Terugreis (evt. met nachtrit)

DRIE SCHOOLREIS BESTEMMINGEN IN DE BUURT VAN ROCHESTER