Rochester

De kweekvijver onder de rook van Londen

Een kleine stad met veel karakteristieke Dickenshuisjes, niet zo gek ook - Rochester was de woonplaats van Charles Dickens. En ja, dan is er natuurlijk ook een Dickensfestival in mei/juni. Door dit charmante stadje kronkelt de rivier de Medway. Een brug over de Medway verbindt Rochester met Strood. Je hebt een mooi uitzicht vanaf Rochester Castle en Rochester Cathedral is vooral een historisch hoogtepunt; het is de op één na oudste kathedraal in Engeland. Vanuit Rochester loop je al vrij snel door de aangrenzende plaatsjes Chatham en Gillingham. Het water, de eilandjes en de havens spelen hier een grote rol, bezoek daarom de Historic Dockyard in Chatham. Je kunt o.a. met een jetboat de zee op en meevaren naar de Red Sand Towers, a.k.a. the Maunsell Forts (zie foto header).

Leerlingen komen in Rochester veel leeftijdgenoten tegen, het is een kweekvijver voor bijvoorbeeld the University of Greenwich (Chatham). Er zijn veel secundary schools, dus bezoek zo'n Engelse school. De Nederlandse leerlingen kunnen zo op interactieve wijze met de lokale leerlingen in contact komen. We hebben er een goed netwerk van gastgezinnen, vergelijkbaar met de kwaliteit van de gastgezinnen in Hastings en Bexhill. 

Qua ligging is Rochester een prettige plek om naartoe te reizen; Het ligt niet ver van Dover - dus geen lange rit landinwaarts voordat je op plaats van bestemming bent. En als je Londen wilt bezoeken, dan ben je daar binnen een uur. Naast Londen kun je vanuit Rochester ook makkelijk een bezoek brengen aan Maidstone of Canterbury.

Tip

De Highstreet in Rochester is een attractie op zich; leuke winkels en cafeetjes in Dickensstijl. Sowieso geen ontkomen aan, want Rochester Cathedral en Charles Dickens voormalig woonhuis zitten aan deze straat.