Brighton

Allure aan de Engelse kust

Vanaf de negentiende eeuw werd Brighton de badplaats van keuze voor de gegoede Britse burgerij. Die allure is de kustplaats in Victoriaanse stijl niet kwijtgeraakt. Na een bezoek aan het extravagante Royal Pavilion, een must see in Brighton, slenter je door het met kleine winkeltjes overladen North Laine. Sluit de dag ontspannen af met een wandeling over de witte krijtrotsen bij Beachy Head en geniet van het prachtige uitzicht over zee.

Brighton vormt daarnaast de perfecte uitvalsbasis voor andere mooie steden in de regio, zoals de havenstad Portsmouth en de voormalige hoofdstad Winchester met haar imposante kathedraal. Voor de leerlingen hebben wij gastgezinnen in Lancing en Worthing geselecteerd, stadjes aan de kust vlak bij Brighton. Zo leren ze het zuiden van Engeland echt kennen!

Tip

Niet zomaar graffiti, maar Street Art met een grote A. Leuk voor een speurtocht - deze geven we vast weg; Prince Albert Pub. De kussende politie-agenten op de deur rechts zijn van de beroemde (straat)kunstenaar Banksy.

SCHOOLREIS BRIGHTON

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis

Dag 2

Dag 4

  • Winchester Cathedral
  • City Museum
  • King Arthur’s Great Hall & Round Table

Dag 5

Terugreis