York

De vikingstad van Engeland

De schoolreis begint al op de nachtboot naar Hull, met entertainment en een diner. In de ochtend volgt de transfer naar York. Deze door de Romeinen gestichte stad was eens de hoofdstad van het Vikingkoninkrijk Jórvik. Nog steeds hangt er een middeleeuwse sfeer tussen de stadsmuren, waar je grotendeels overheen kunt wandelen. Het autovrije centrum is ideaal om te voet te verkennen. In het Jórvik Viking Centre leer je alles over het leven van de Noorderlingen.

Bezoek ook zeker de York Minster, een schitterende gotische kathedraal, of een museum. Ook kijken we een dagje buiten de stadsgrenzen, tijdens een dagtocht naar Mother Shiptons Cave, Bolton Abbey en Ripley Castle. ’s Avonds staat er in het historische centrum een spannende Ghost Tour op het programma. De leerlingen verblijven bij gastgezinnen, waar ze op interactieve wijze de lokale cultuur leren kennen. Deze minicruise naar York levert je een rugzak vol leerervaringen op.

ACCOMMODATIE IN YORK

Hostels | Gastgezinnen | Hotels
We maken meestal gebruik van gastgezinnen in York en omgeving. Ben je benieuwd waar jullie leerlingen terecht kunnen, neem dan contact met ons op.

VERVOER YORK

Bus & Ferry
De meest gebruikelijke manier om naar York te reizen is een combinatie van bus & ferry. Dit is voor groepen meestal de voordeligste optie.
Je hebt dan op locatie tevens je eigen bus ter beschikking.

ATTRACTIES YORK

Guided Walk | York Minster | Bolton Abbey
Dit zijn drie populaire attracties in York, maar er is nog meer te doen in York. Bekijk hier ons overzicht van alle attracties in York.

PROGRAMMA YORK

Een programmavoorbeeld vind je hiernaast, maar we maken natuurlijk verschillende programma's voor York. Wil je meer voorbeelden of een programma op maat? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN

VRAAG HIER EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!
Via ons aanvraag-formulier kun je al je wensen kenbaar maken. Zo kunnen we je binnen een week een vrijblijvende offerte voor een schoolreis York op maat sturen.

Tip

Een schoolreis naar York is zeer geschikt voor kleine groepen!

SCHOOLREIS YORK

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis met nachtboot
Rotterdam > Hull

Dag 2

Dag 4

Dag 5

Aankomst Nederland

TWEE SCHOOLREIS BESTEMMINGEN IN DE BUURT VAN YORK