Oxford

Universiteiten, Shakespeare en Harry Potter

‘City of dreaming spires’ zo wordt Oxford vanwege de kenmerkende architectuur van haar universiteitsgebouwen ook wel genoemd. Een bezoek aan één van de colleges, zoals Christ Church College, mag je daarom niet missen. Onze gids leidt je er graag rond en laat je zien waar delen van de Harry Potter films zijn opgenomen.

Nadat je overdag de ‘intellectuele kant’ van Oxford hebt ontdekt, veranderen de straatjes van de stad bij het vallen van de avond in het ideale decor voor een spannende Ghost Tour. ’s Avonds worden de leerlingen door onze vertrouwde gastgezinnen opgevangen: zo leren ze de Engelse cultuur beter kennen. De volgende ochtend ontdek je Stratford-upon-Avon. Dit stadje is bekend als geboorte- en begraafplaats van ’s werelds beroemdste dichter: William Shakespeare. Bezoek zijn geboortehuis en graf in de mooie Holy Trinity Church. Je sluit de reis af met een dag vol highlights van Londen, inclusief een musical.

ACCOMMODATIE IN OXFORD

Hostels Gastgezinnen Hotel
We maken meestal gebruik van gastgezinnen in Oxford en omgeving. Ben je benieuwd waar jullie leerlingen terecht kunnen, neem dan contact met ons op.

VERVOER OXFORD

Bus Ferry Bus Eurotunnel
De meest gebruikelijke manier om naar Oxford te reizen is een combinatie van Bus en Ferry of Eurotunnel. Dit is voor groepen meestal de voordeligste optie. Je hebt dan op locatie tevens je eigen bus ter beschikking. Zeker als je voor gastgezinnen kiest is het praktisch als je ook een eigen bus ter beschikking hebt.

ATTRACTIES OXFORD

Christ Church Cathedral | Holy Trinity Church | Guided Bike Tour Oxford
Dit zijn drie populaire attracties in Oxford, maar er is nog zoveel meer te doen in Oxford. Bekijk ons overzicht van alle attracties in Oxford. Vergeet niet dat er ook musea in Oxford gratis te bezoeken zijn!

PROGRAMMA OXFORD

Een programmavoorbeeld vind je hiernaast, maar we maken natuurlijk verschillende programma's voor Oxford. Wil je meer voorbeelden of een programma op maat? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN?

VRAAG HIEREEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!
Via ons aanvraag-formulier kun je al je wensen kenbaar maken. Zo kunnen we je binnen een week een vrijblijvende offerte voor een schoolreis Oxford op maat sturen.

Tip

In een universiteitsstad als Oxford mag een museum eigenlijk niet op het programma ontbreken. Aanraders: Oxford Castle, het Ashmolean Museum of het Pitt Rivers Natural History Museum.

SCHOOLREIS OXFORD

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis

  • Canterbury Cathedral / Historic River Tour

Dag 5

Terugreis (evt. met nachtrit)

DRIE SCHOOLREIS BESTEMMINGEN IN DE BUURT VAN OXFORD