Folkestone

KUNSTZINNIG & BUITENGEWOON GOED BEREIKBAAR

Een reis naar Folkestone biedt, door zijn ideale ligging, ruimte voor een rijk programma. Je hoeft niet heel Engeland door om in deze typisch Engelse plaats terecht te komen. Folkestone is een artistieke kustplaats, dit zal je niet ontgaan door de vele kunstwerken in de buitenlucht. Naast creativiteit is er veel ruimte voor ontspanning op het strand en aan de boulevard. Je kunt op fossielenjacht, een beach clean / kunst-workshop doen, of je hele week in het teken van Harry Potter zetten. Vanaf Folkestone ben je zo in Rye, Dover, Canterbury, Hastings, Rochester... en Londen is ook goed bereikbaar.
We hebben er een zorgvuldig geselecteerde netwerk van gastgezinnen. Door leerlingen bij gastgezinnen onder te brengen, haal je het maximale uit een culturele uitwisseling, het is een leerzame en mooie ervaring. Maak, zo mogelijk, die ervaring compleet met een bezoek aan een Engelse meisjes- / jongens- / Military school, of de plaatselijke voetbalclub, waar de Nederlandse leerlingen op interactieve wijze met lokale leeftijdgenoten in contact komen.

ACCOMMODATIE IN FOLKESTONE

Gastgezinnen Hostel | Hotel
We maken voornamelijk gebruik van gastgezinnen in Folkestone. Hostels zijn er ook. Meer weten over ons aanbod? Neem dan contact met ons op.

VERVOER FOLKESTONE

Ferry Bus | Tunnel Bus
De meest gebruikelijke combinatie naar folkestone is ferry & bus of Eurotunnel & bus. De ferry & bus is, naast een goed beschikbare, ook de voordeligste optie. Op locatie heb je tevens een bus ter beschikking, deze heb je zeker nodig in combinatie met gastgezinnen. Binnen Folkestone zijn de meeste attracties op loopafstand, waar nodig gebruik je de bus.

ATTRACTIES FOLKESTONE

Folkestone Triennial | Harry Potter Experience | Art & Design Workshop
Dit zijn de drie populairste activiteiten in Folkestone. Veel attracties in Folkestone hebben te maken met kunst en design. Dit komt door de vele kunstzinnig inwoners van Folkestone. Binnen dit thema kun je de schoolreis verrijken met een guided tour langs de design / kunstgalleries en workshops doen bij de kunstenaars in hun studio. Bekijk ons overzicht van alle attracties in Folkestone.

PROGRAMMA FOLKESTONE

Een programmavoorbeeld vind je hiernaast, maar we maken natuurlijk meer programma's voor Folkestone. Wil je meer voorbeelden of een programma op maat? Neem dan contact met ons op.

OFFERTE AANVRAGEN?

VRAAG HIER EEN VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!
Via ons aanvraag-formulier kun je al je wensen kenbaar maken. Zo kunnen we je binnen een week een vrijblijvende offerte voor een schoolreis Folkestone op maat sturen.

Tip

De Folkestone Triennial is een kunstfestival. Het festival wordt om de drie jaar gehouden; in het najaar 2020 is het weer zover. Kunstwerken worden speciaal gemaakt en geexposeerd op ongebruikelijke locaties in de stad.

SCHOOLREIS FOLKESTONE

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 2

Dag 3

Dag 5

Terugreis (evt. met nachtrit)

SCHOOLREIS BESTEMMINGEN IN DE BUURT VAN FOLKESTONE