Bath

EEN BRUISEND BATH

Bath staat al twee duizend jaar bekend als een kuuroord. De Kelten bouwden hier een tempel en later bouwden de Romeinen op dezelfde plaats een badhuis. Deze Romeinse baden worden verwarmd door de enige natuurlijke warmte bron in de UK en vormden de kern van de stad. Welgestelde Londenaren bezochten de baden en kwamen naar Bath voor ontspanning. Dit doen ze nog steeds, maar nu velen met hen. Bath is na Londen de drukst bezochte stad in de UK. De prachtige Georgiaanse gebouwen vormen naast de Romeinse baden het decor van deze bruisende stad. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bekijk de Royal Crescent; The Circus; Pulteney Bridge over de River Avon en culturele hoogtepunten als de Andrew Brownsword Gallery (The Edge). Geef je over aan de kosmolitische buzz van deze populaire stad en ga shoppen in de Milson Street, Union Street en Stall Street, of voor wat specialere winkeltjes ga je naar Walcot Street en Broadstreet. Het warenhuis Rossiters of Bath is ook een bezoekje waard. Op zoek naar Instawaardige fotomomentjes buiten de stad? Bezoek Bristol, Lacock en Stonehenge.

ACCOMMODATIE IN BATH

HOSTELSGASTGEZINNENHOTEL
We maken gebruik van gastgezinnen in verschillende wijken in Bath en omgeving. Ben je benieuwd waar jullie leerlingen terecht kunnen, neem dan contact met ons op.

VERVOER BATH

BUS & FERRY; BUS & EUROTUNNEL; VLIEGTUIG; TREIN
De meest gebruikelijke manier om naar Bath te reizen is een combinatie van bus en ferry of Eurotunnel. Dit is voor groepen meestal de voordeligste optie. Je hebt dan op locatie tevens je eigen bus ter beschikking. Zeker als je voor gastgezinnen kiest is het praktisch als je ook een eigen bus ter beschikking hebt. Het centrum van Bath is compact, afstanden kun je goed te voet afleggen, attracties zijn op loopafstand.

ATTRACTIES BATH

ROMAN BATHSPULTENEY BRIDGEBATH ABBEY
Dit zijn drie populaire attracties in Bath, maar er is nog zoveel meer te doen in Bath. Bekijk ons overzicht van alle attracties in Bath. Vergeet niet dat er veel musea in Bath gratis te bezoeken zijn!

Tip

Schrijfster Jane Austen liet zich inspireren door Bath. Lees dit in haar romans Northanger Abbey en Persuasion. En bezoek natuurlijk The Jane Austen Centre & Regency Tea Rooms op de 40 Gay Street in Bath.

SCHOOLREIS BATH

VOORBEELD PROGRAMMA

Dag 1

Heenreis met ferry en bus

Dag 2

Dag 5

Terugreis naar Nederland