Attracties Swanage

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Swanage hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Bournemouth
...

Brownsea Castle
Dit kasteel is een voormalig verdedigings fort gebouwd in opdracht van Henry VIII tussen 1545 en 1547 om dit stukje zuidkust van Engeland tegen de Fransen te beschermen. Vanaf 1726 werd het kasteel privé bezit van verschillende edellieden, tot grote ergernis van de inwoners van Poole. Er werden wanstaltige bijgebouwen aangebouwd. Er was een grote brand. Het kasteel werd gerenoveerd en daarna verwaarloosd voordat de National Trust het kasteel in 1961 in bezit nam. Het fungeert tegenwoordig als hotel.

Brownsea Isle
Een klein eiland in Poole Harbour, bekend om zijn rode eekhoorns, wildlife en scouting mogelijkheden. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling over het eiland of neem je een kijkje in het Brownsea Castle. Daarna kun je bij het Villano café een hapje eten. Bereikbaar met de ferry. 

Corfe Castle
...

Jurassic Coast
Dit is het enige UNESCO wereld erfgoed gebied in Engeland. Deze uitgestrekte kust is een van de wonderschoonste natuurgebieden in de wereld, net zo gewaardeerd als het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. De kust staat bekend om zijn talrijke fossiele schatten, unieke zandstranden en historische steden en dorpjes.

Lulworth Castle
...

Monkey World
...

Poole
...

Tankmuseum
...

 

Werk in uitvoering