Attracties Swanage

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Swanage hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Bournemouth
Bournemouth is een badplaats die met meer dan 11 km aan strand ook bij de Britten zelf een geliefd vakantieoord is. Geniet van deze prachtige stranden of ga bij slecht weer naar het bekende aquarium Oceanarium om het zeeleven binnen te bekijken.

Brownsea Castle
Dit kasteel is een voormalig verdedigings fort gebouwd in opdracht van Henry VIII tussen 1545 en 1547 om dit stukje zuidkust van Engeland tegen de Fransen te beschermen. Vanaf 1726 werd het kasteel privé bezit van verschillende edellieden, tot grote ergernis van de inwoners van Poole. Er werden wanstaltige bijgebouwen aangebouwd. Er was een grote brand. Het kasteel werd gerenoveerd en daarna verwaarloosd voordat de National Trust het kasteel in 1961 in bezit nam. Het fungeert tegenwoordig als hotel.

Brownsea Isle
Een klein eiland in Poole Harbour, bekend om zijn rode eekhoorns, wildlife en scouting mogelijkheden. Onder begeleiding van een gids maak je een wandeling over het eiland of neem je een kijkje in het Brownsea Castle. Daarna kun je bij het Villano café een hapje eten. Bereikbaar met de ferry.

Corfe Castle
De donjon, een middeleeuwse verdedigbare woontoren, van het kasteel is in de 12de eeuw gebouwd voor koning Henry I. Met de glimmende toren van kalksteen, is het kasteel indrukwekkend om te zien. Het kasteel is eigendom geweest van talloze verschillende families, maar behoord nu aan het National Trust van Engeland.

Jurassic Coast
Dit is het enige UNESCO wereld erfgoed gebied in Engeland. Deze uitgestrekte kust is een van de wonderschoonste natuurgebieden in de wereld, net zo gewaardeerd als het Great Barrier Reef en de Grand Canyon. De kust staat bekend om zijn talrijke fossiele schatten, unieke zandstranden en historische steden en dorpjes.

Lulworth Castle
Lulworth Castle is in de 17de eeuw gebouwd en oorspronkelijk bedoeld als jacht hut. Beklim de toren, breng een bezoek aan de Rooms-katholieke kapel en vermaak je in de tuinen van het kasteel.

Monkey World
Monkey World zorgt voor een veilige plek voor meer dan 250 apen die gered zijn van mishandeling of verwaarlozing van waaruit ze, na revalidatie, weer worden teruggebracht naar hun natuurlijke leefomgeving. Een gids vertelt je gedurende een tour alles over de missie van het park om de illegale apen smokkel te beëindigen.

Poole
Poole is een stad, gelegen op minder dan 30km van Swanage. Bij mooi weer kun je genieten van de prachtige stranden. Maak een fiets- of wandeltocht of ga mee met een boottocht. Maar ook bij minder mooi weer zijn er genoeg dingen te doen. Een middagje naar het Sea Life aquarium of Adventure park, ga minigolven of bowlen.

Purbeck Hills
Purbeck Hills is een bergkam van kalkrotsen die zicht uitstrekt van Lulworth Cove in het westen tot Old Harry Rocks in het oosten van Dorset. Purbeck Hills is een National Trust natuurgebied. In dit gebied zijn talloze prachtige wandelingen te maken.

Tankmuseum
Je leert alles over de geschiedenis van tanks. Je hoort verhalen van veteranen die hebben gevochten in deze voortuigen en ziet hoe tanks in actie komen en gebruikt worden in een gevecht. Een indrukwekkende en leerzame ervaring.

Wight Isle
Wight is een eiland gelegen in 'Het Kanaal' en maakt deel uit van het Verenigd Koninkrijk. Vanuit Swanage is het goed te doen om een dagje naar dit eiland te gaan met de veerboot. Wight staat vooral bekend om de prachtige kust, en de mooie natuur. Waar veel outdoor activiteiten zoals wandelen en mountainbiken leuk zijn om te doen. Vol aan authentieke dorpjes, ademt dit eiland de sfeer van Engeland.

Dorset County Museum
Tijdens je bezoek aan het Dorset County Museum kom je meer te weten over de Jurassic Coast en de vele prehistorische ontdekkingen in de omgeving van Dorchester. Verder leer je over Dorchester tijdens de romeinse tijd en hoe de stad zich ontwikkeld heeft. Je kunt ook genieten van de architectuur in het museum, je vind er namelijk ook een Victoriaanse hal waarin je meer kunt ontdekken over de geschiedenis van Dorchester.