Attracties Zuid-Engeland

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma schoolreizen naar het zuiden van Engeland hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Beachy Head
Het krijt van deze rotsen is tussen de 65 en 100 miljoen jaar oud. Deze baai ligt aan de zuidkust van Engeland. Met een hoogte van 162 meter behoren ze tot de hoogste van Engeland. Ondanks de naam heeft deze plek niets te maken met een strand. Het woord beach komt in dit geval van het Franse woord ‘mooie kaap’. Lees meer..

Londen
Wil je tijdens jullie reis naar het zuiden ook een dagtrip maken naar een echte wereldstad? Dan kun je eigenlijk niet anders dan een bezoek brengen aan Londen. In de metropool is ontzettend veel te doen. Ga bijvoorbeeld op de foto met de iconische Big Ben, of ga een rondje op het grootste reuzenrad in Europa: de London Eye. In Covent Garden kun je op de markt je Engels oefenen en een kijkje nemen bij het huis van de Britse royals, Buckingham Palace, is ook een must. Al met al is er in de stad ontzettend veel te doen. Lees hier meer over de attracties in Londen.

British Airways i360
Een spectaculaire attractie van de makers van de London Eye. In deze 360 graden draaiende glazen capsule passen wel 200 mensen. Er is een Sky Bar aan boord, maar veel belangrijker is het uitzicht. Je hebt een ongelooflijk uitzicht over Brighton en omgeving op wel 162 meter hoogte. Pas op! Geen slappe knieën krijgen! Lees meer..

Guided Walk Portsmouth
Vanuit verschillende plaatsen in Engeland kun je een uitstapje maken naar Portsmouth. De havenstad is de geboortestad van Charles Dickens heeft een rijke geschiedenis, er is dan ook veel te zien. Tijdens de wandeltocht leer je over bijvoorbeeld de rol van Portsmouth Harbour tijdens D-Day, maar ook over de ontwikkeling van Old Town Portsmouth. Je komt echt langs alle hotspots van Portsmouth. Lees meer..

Taalschool Hastings
Een bezoek aan onze taalschool is een leerzame toevoeging aan een schoolreis naar het zuiden van Engeland. De leerlingen oefenen hun grammatica en uitspraak, krijgen feedback van native speakers en gaan aan de slag met opdrachten. Jouw reisspecialist vraagt van tevoren naar je wensen, zodat wij het taalschoolprogramma hierop af kunnen stemmen. Wij kunnen het programma per dagdeel verlengen.

Brighton
Tijdens een reis naar het zuiden van Engeland mag een bezoek aan Brighton bijna niet ontbreken. In de badplaats is van alles te zien en doen. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij Sea Life, waar je kunt leren over de dieren en planten in de zee. Wil je graag Brighton van boven zien? Bezoek de British Airways i360, waar je een spectaculair uitzicht zult hebben over Brighton. Gaat je voorkeur uit naar een middag shoppen? Bezoek dan de trendy wijk North Laines, waar je veel boetiekjes, souvenirwinkeltjes, maar ook bekende modehuizen vindt in Churchill Square Shopping Centre. Bekijk hier ons overzicht van alle attracties in Brighton..

Rye
Rye is een typisch Engels dorpje op de weg van Hastings naar Dover. Wij vonden het vooral leuk om door de straatjes te slenteren en te genieten van een thee met scones. Ook kun je het Rye Heritage Centre bezoeken. De sound en light show vertelt je over de geschiedenis van het vissersdorpje, dat vroeger berucht was om haar smokkelaars. Daarnaast kun je spelen op een verzameling 'penny machines' die vroeger langs de boulevard stonden.

Hastings Castle
Dit kasteel werd gebouwd in de periode van William de Veroveraar en de Battle of Hastings in het jaar 1066. Het is dus de aangewezen plek om meer te leren over dit belangrijke jaar in de Engelse geschiedenis. De kasteelruïne, gelegen op de West Hill van Hastings, kun je bijna niet missen. Vanaf de heuvel heb je een goed uitzicht over de omgeving.

Leeds Castle
Net als Hastings Castle werd ook Leeds Castle in het bekende jaar 1066 gebouwd. Sindsdien hebben hier vele koningen met hun families gewoond. Het is genoemd naar het dorpje Leeds dat vlakbij de burcht ligt. 

Bowling and Laser Quest at Lloyds Lanes
Wanneer je even gezellig met de klas wil ontspannen na een dag bezienswaardigheden te hebben bezocht, dan is het zeker een aanrader om te gaan bowlen of laserquesten bij Lloyds Lanes in Eastbourne.

Lewes
Wil je graag een sprong terug in de tijd nemen in een pittoresk dorpje? Dan is Lewis dé plek voor jou. Lees hier meer over Lewes..

Attractieoverzichten voor specifiekere regio's aan de zuidkust van Engeland vind je hieronder.

Attracties in Hastings
Attracties in Eastbourne
Attracties in Brighton
Attracties in Swanage
Attracties in Devon