Attracties Rouen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Rouen hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Eglise Sainte-Jeanne-d'Arc
Deze verassend moderne kerk heeft wel een heel speciaal ontwerp. Een merkwaardig gebouw in het voornamelijk oude en klassieke centrum van Rouen. Lees meer...

Gros Horloge
Deze enorme klok hangt op een boog die midden over de drukke winkelstraat Rue de Grogs Horloge loopt, niet te missen dus. Lees meer.. 

Jardin de Plantes
Deze botanische tuin komt uit 1691. Een ontzettend mooie en rustige plek om wat vrije tijd door te brengen tijdens een schoolreis naar Rouen. Lees meer.. 

Kathedraal van Rouen
Deze cathedraal ligt in het oude centrum van Rouen. Een stadswandeling door dit deel van de stad is dus goed te combineren met een bezoek aan de cathedraal; een leuke toevoeging. Lees meer..

Musee des Beaux art
Ontdek de enorme verzameling kunst vanaf de 15de eeuw tot heden. Het museum voor schone kunsten in Rouen is opgericht door Napoleon I. Lees meer.. 

Museum Secq des Tournelles
Dit museum is gewijd aan de ijzerkunst. De collectie bevat alle objecten van artistieke of pittoreske kwaliteit gemaakt van ijzer of ijzerhoudend en is enorm uitgebreid en verschillend. Lees meer.. 

Panorama XXL
Het meesterwerk van kunstenaar Asisi: Panorama XXL. Ervaar de stad Rouen in een 360 graden panorama. Lees meer.. 

St Maclou kerk
De ker van st Maclou is een rooms-katholieke kerk in gotische stijl. Hij is ontzettend imposant om te zien, maar je moet uitkijken dat je er niet voorbij loopt, want de ingang ligt wat verstopt op een interessante, pitoresque locatie. Lees meer..

St Ouen kerk
De grootste kathedraal in Rouen is de St Ouen. Hij ligt vlakbij de kerk St Maclou en is net als deze een van de belangrijkste gotische bouwwerken van Rouen. Lees meer..