Attracties Rochester

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Rochester hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Charles Dickens
Dickens woonde in Rochester a.k.a.'Mudfog'. Hij liet zich hier inspireren en gebruikte zijn omgeving als muze. Hij zwierf 's nachts door de straten en onthield ieder detail voor omschrijvingen in zijn boeken. In Rochester vind je ook veel Dickensinvloeden; zo heet de snoepwinkel Sweet Expectations; en bestaat er een Tiny Tim's Tea Rooms, Baggins'Book Shop, Pip's de groentenboer, Ebenezer's kadowinkel en galerie The Deaf Cat. Wil je meer weten over deze schrijver, bezoek dan The Dickens Centre (zijn Zwitserse schrijf chalet in de tuin van het Eastgate House aan de High Street), bezoek de Dickens Discovery Room (onderdeel van de Guildhall Museum) of doe een Dickens Guided Tour.

The Charles Dickens Centre
In de tuin van the Eastgate House staat het twee verdiepingen hoge Zwitserse Chalet waar Charles Dickens dagelijks aan zijn boeken schreef. Dit chalet stond oorspronkelijk in Gads Hill Place, bij het landhuis in Higham waarin Dickens woonde en stierf. 

The Eastgate House
Dit drie verdieping hoge 16e eeuwse huis is in de oorspronkelijke staat gerestaureerd en daarmee zeer gewaardeerd historisch erfgoed. De bewerkte plafonds, prachtige openhaarden en aangelegde tuin zijn een pareltje van de High Street. En dan in deze tuin ook nog het Zwitserse Chalet van Dickens. The Eastgate House speelde in twee boeken van Charles Dickens een rol als The Westgate House in het boek Pickwick Papers en als een meisjesschool in The Mystery of Edwin Drood.

Rochester Castle
Deze kasteelruïne wordt goed onderhouden en regelmatig gebruikt voor evenementen. Met bordjes en een audiotour krijg je een goede indruk hoe het leven ooit was binnen deze kasteelmuren. De toren beklimmen is nog best een klim met de ongelijke trappen, maar het uitzicht vanaf de kasteeltoren is de moeite meer dan waard.

Rochester Cathedral
Deze een na oudste kathedraal van Engeland (sinds 604 n.Chr.) is goed te bezichtigen met een schoolklas. Jullie krijgen er een warm welkom van de zeer vriendelijke vrijwilligers. De kathedraal is buitengewoon gedecoreerd, bijvoorbeeld met rijk beschilderde muren en plafonds. Het orgel is een echte bezienswaardigheid. Je kijkt er je ogen uit. De kathedraal is nog altijd in gebruik; Op donderdag, vrijdag en zaterdag wordt de choral evensong goed bezocht.

Upnor Castle

Dit mooi bewaarde fort werd in 1559 gebouwd om de in de haven van Chatham voor anker ligende Engelse vloot te beschermen tegen de Hollanders o.l.v. Michiel de Ruyter. Helaas lukte het niet om de Engelse vloot te beschermen; de Nederlanders voeren langs dit fort en staken de Engelse vloot in brand en namen de bemanning gevangen. Audiotour en informatieboards vertellen over deze geschiedenis aan de hand van de tentoonstelling ''Battle of Medway'. Om het kasteel liggen mooie wandelpaden en een mooie plek met uitzicht om te picknicken.

Rochester Bridge
Geen attractie, maar wel een mooi architectonische bouwsel om een paar prachtige foto's van(af) te maken en over te steken naar het naburige plaatsje Strood. De gietijzeren brug dateert uit 1856. Een staaltje Brits engineering door een combinatie van het ijzerwerk; het gebruik van de oorspronkelijke stenen uit de oude stenen brug en het houtsnijwerk van de leeuwen aan de uiteinden van de brug. Vanaf de brug kun je de U-475 Black Widow zien liggen in de medway, een Russische onderzeeër die wacht op restauratie.

High Street
In het hart van Rochest er ligt de karakteristieke High Street vol aparte boetiekjes, uitnodigende cafeetjes en historische hoogtepuntjes; the East Gate House met the Charles Dickens Centre, the Watts Charity | The Six Poor Travellers House en het Guildhall Museum. Loop met de zoetekauwen ook even een van de twee snoepwinkeltjes in; Sweet Expectations (met o.a..vegetarisch snoep) of The Candy Bar.

U-475 Black Widow
Vanaf de Rochester Bridge kun je de U-475 Black Widow zien liggen in de Medway rivier. Een Russische onderzeeër uit de tijd van de Koude Oorlog, gebouwd in Leningrad en in gebruik vanaf 1967. Dit soort onderzeeërs werden door de Russen op verschillende locaties in Europa gebruikt voor trainingsdoeleinden. The Black Widow werd uit bedrijf genomen in 1994 en verkocht aan een particulier. Deze heeft het schip omgebouwd tot museum dat o.a. schoolklassen ontving. Nu helaas gesloten in afwachting van restauratie.

The Guildhall Museum
Dit kleine museum bestaat uit twee gebouwen. Het eerste gebouw gaat over de locale geschiedenis, getoond aan de hand van taferelen en voorwerpen. In het tweede gebouw vind je de Dickens Discovery Room waar ze aan de hand van originele Dickens objecten en met audio-visuals informatie verstrekken over de schrijver.

The Six Poor Travellers House
Gratis één nacht onderdak voor arme reizigers in een ver verleden, opgericht door weldoener Richard Watts. Dit zestiende eeuwse huis voert je terug in de tijd. Neem ook een kijkje in de slaapkamers en de schilderachtige tuin.

Historic Dockyard Catham
Dit interactieve museum op de plaats van de voormalige Koninklijke Marine biedt een dagdeel vermaak aan de leerlingen. Ze krijgen o.a. een rondleiding aan boord van een onderzeeër, leren zelf touw maken en hebben voldoende tijd om zelf hun ogen uit te kijken bij de historische oorlogsschepen, de grote collectie reddingsboten en de live demonstraties.

Cricket Workshop
Er zijn verschillende cricketclubs in en om Rochester die ook workshops willen geven. Beschikbaarheid op aanvraag.

Bioscopen
Er zijn twee bioscopen in de buurt; Odeon en Cineword Cinema... Pick a movie and watch it!

Guided Tour Rochester | Dickens wandeling
Wil je alle details over Rochester te weten komen? Maak dan een wandeling of een busrit met één van de gidsen. Je kunt dit natuurlijk combineren met een bezoek aan een van de attracties in Rochester en omgeving.

Londen
Vanuit Rochester is een dagje naar Londen goed te doen. Dat kan in het midden van de reis, maar ook op de laatste dag. Je vertrekt dan vanuit Londen direct naar Nederland met een nachtrit. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

Red Sand Towers
Iets uit de kust staan een aantal Army Anti Aircraft Forts in zee. Deze forten zijn een visueel spektakel. Brits erfgoed dat buitenaards aandoet. Ze speelden een zeer belangrijke rol in de tweede wereldoorlog onder de codenaam 'Uncle 6'. Na de oorlog waren ze niet langer nodig en raakten ze vervallen. Sinds 2003 zorgt Project Redsand dat dit imposante bouwwerk gebruik wordt als huisvesting voor radiozender 'Offshore Radio' en een mooie plek is om mensen in kleine groepen te ontvangen.

Jet stream 
Diverse tochten met de jetstream of ferry naar vb. Pretpark Adventure Island of Historisch erfgoed the Red Sand Towers

Adventure Island
Een groot attractiepark met alles er op en aan, zoals; een reuzerad; diverse spectaculaire achtbanen; een  wildwaterbaan, kartbaan, midgetgolfbaan en zoveel meer. Je kunt je hier makkelijk de hele dag vermaken.

Sea Life Adventure Aquarium
Een aquarium en ingebouwde grot met educatie over alles wat leeft in en om de zee.

Hadleigh Park
You can go mountain biking and / or hiking in this nature reserve. Kayaking, canoeing and archery are also possible.

Taalschool

Het boeken van een taalschool is een leerzame toevoeging aan een schoolreis naar Rochester. Wij regelen een ruimte voor de lessen en docenten die gespecialiseerd zijn aan het geven van Engelse les en non-native speakers. De leerlingen oefenen hun grammatica en uitspraak, krijgen feedback van native speakers en gaan aan de slag met opdrachten. Jouw reisspecialist vraagt van tevoren naar je wensen, zodat wij het taalschoolprogramma hierop af kunnen stemmen. Wij kunnen het programma per dagdeel verlengen.

Daarnaast hebben we connecties met een aantal scholen waar de leerlingen welkom zijn om de sfeer van een echte Engelse school te komen proeven en te kijken wat de verschillen zijn met Nederland. Ze kunnen lessen mee volgen met de Engelse leerlingen, of 1 op 1 met leerlingen in gesprek gaan. (Beperkt beschikbaar, check snel met je reisspecialist wat de mogelijkheden hiervoor zijn). 

PS: Wist je dat de attracties in Londen en Canterbury ook prima te bezoeken zijn vanuit Rochester?