Attracties Londen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Londen hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

ArcelorMittal Orbit
Wil jij tijdens je reis naar Engeland van 's werelds langste glijbaan? Dat kan, bij ArcelorMittel Orbit. De glijbaan is maar liefst 78 meter hoog, dus bereid je maar voor op een flinke stoot adrenaline. Lees meer..

Britain at War
Dit kleine museum laat zien wat de Tweede Wereldoorlog betekende voor de inwoners van Londen. Wat deed je bij een luchtalarm? En hoe ging je om voedselrantsoenen? Bijzonder leerzaam, maar door de compacte opzet vooral geschikt voor kleine groepen. Lees meer..

British Museum
Dit museum bezoek je voor een kijkje over de landsgrenzen. Je vindt er kunstschatten die Engeland uit verre oorden heeft verzameld. Zoals mummies uit Egypte. Of de Steen van Rosetta van Paaseiland. De collectie wordt gezien als één van de mooiste ter wereld. Lees meer..

Borough Market

Borough market is voor een groot gedeelte een overdekte markt, op de rechteroever van de Theems. De markt is hoofdzakelijk een voedselmarkt, maar er worden ook andere waren verkocht. Borough market is een van de grootste en oudste voedselmarkten van Londen. Lees meer..


Buckingham Palace & hor
Buckingham Palace is één van de iconen van Londen. Het is de officiële residentie van de Koninklijke familie in de hoofdstad. Je mag het paleis niet in, maar kunt hier wel de wisseling van de wacht zien. Je reisspecialist weet precies hoe laat de ceremonies plaatsvinden. Lees meer..

Covent Garden
In Covent Garden proef je de sfeer van Londen. Marktlui prijzen hun koopwaar aan, waaronder souvenirs. Een mooie gelegenheid om je Engels te oefenen. Op de achtergrond spelen straatmuzikanten vrolijke deuntjes. Een uurtje (of twee) vrije tijd tikt hier snel voorbij! Lees meer..

Greenwich Meridian viewpoint
Als je Londen bezoekt tijdens een dagtocht, is Greenwich een goede eerste stop. Na een tijd in de bus is het fijn om je benen te strekken in Greenwich park. Natuurlijk wandel je even naar de nulmeridiaan. Hoe vaak kun je zeggen dat je met één been in het westen en één been in het oosten hebt gestaan? Hierna reis je verder met de bus of een River Cruise. Lees meer..

Guided Tour Londen
Onze enthousiaste gids laat je met plezier meer van Londen zien. Dit kan te voet of tijdens een rondrit met de touringcar. Heb je speciale wensen? Deel ze met je reisspecialist, dan passen wij de tour voor je aan. Lees meer..

Harrow School
Wil je kennismaken met het Engelse systeem van boarding schools? Volg dan een rondleiding door Harrow School. Jaarlijks studeren en verblijven hier zo'n 800 leerlingen. Het prestigieuze onderwijs is alleen toegankelijk voor jongens. Tot de alumni behoren Winston Churchill en leden van het Koningshuis. Lees meer..

Harry Potter Walk
De Harry Potter boeken hebben eigenlijk geen introductie nodig. Maar wist je ook dat delen van de film in Londen zijn opgenomen? Zoals de Wegisweg en het hoofdkwartier van de Orde van de Feniks. Deze wandeling met gids brengt de boeken én de films tot leven. Lees meer..

HMS Belfast
Wil je weten hoe het leven aan boord van een oorlogsschip was? Stap dan aan boord van HMS Belfast. Dit schip was belangrijk voor de Engelse marine, vooral tijdens WOII. Je verplaatst je door het schip zoals de matrozen dat vroeger deden. HMS Belfast is dus vooral geschikt voor kleine groepen. Lees meer..

Imperial War Museum
Dit oorlogsmuseum beslaat een periode van conflicten van de Eerste Wereldoorlog tot het heden. Je kunt verschillende tanks en vliegtuigen bekijken. Ook leer je meer over spionage, de vervolging van de Joden en oorlogshelden uit alle tijden. Lees meer..

Jack the Ripper Walk
In 1888 werd de Londense wijk Whitechapel geterroriseerd door een gruwelijke moordenaar. Zijn ware identiteit is altijd onbekend gebleven, maar complottheorieën zijn er genoeg. De Jack the Ripper Walk neemt je mee naar het toneel van de gruwelscènes. Een van de populairste tours in Londen. Lees meer..

London Dungeon
Dit 'griezelmuseum' is populair onder schoolgroepen. De shows gaan over momenten in de Londense geschiedenis die even belangrijk als gruwelijk zijn. Van de Pest tot Jack the Ripper en van Sweeney Todd tot Henry VIII. Lees meer..

London Eye
Stap aan boord van Europa's grootste reuzenrad. In één van de glazen capsules geniet je 30 minuten lang van het uitzicht over Londen. Op een heldere dag kun je tot wel 40 kilometer ver zien. Met de 4D-show vooraf (ca. 5 minuten) kom je alvast in de sfeer. Lees meer..

Museum of London
Wil je meer weten over de geschiedenis van Londen? Dan ben je in dit museum op de goede plaats. Hier zie je Londen in verschillende tijdperken. Zoals de tijd waarin het nog geen grote stad was, het Londen van de Romeinen en Londen in de achttiende eeuw. Lees meer..

Musical
Een musical is het hoogtepunt van iedere schoolreis naar Londen. Er is veel keus. Van populaire shows als Thriller en Mamma Mia tot klassiekers als The Lion King en The Wizard of Oz. Hier doe je de leerlingen én de docenten een plezier mee. Vraag ons welke shows er draaien als jullie in Londen zijn. Lees meer..

National Gallery
Ben je benieuwd hoe de Zonnebloemen van Vincent van Gogh er in het echt uit zien? Of bekijk je liever werken van Leonardo Da Vinci, Paul Cézanne of Claude Monet? Dit museum aan Trafalgar Square heeft één van de grootste verzamelingen schilderijen ter wereld. Je vindt er vele meesters. Lees meer..

Natural History Museum
Dit museum gaat over Moeder Aarde en alles wat zij te bieden heeft. Zoals prehistorische fossielen en skeletten van dinosauriërs. Of het levensgrote model van een blauwe vinvis. De theorie van Darwin komt hier tot leven.

Oxford Street Oxford street is de bekendste winkelstraat in Londen. Ofxord street ligt in de wijk Westminster en loopt van Marble Arch door Oxford Circus waar hij Regent street oversteekt, naar het kruispunt van Charing cross road en Tottenham court road. De straat word jaarlijks door meer dan 200 miljoen mensen bezocht. Lees meer..


Ripley's Believe It Or Not
Laat je verwonderen door het rariteitenkabinet van Robert Ripley. De collectie in Londen bestaat uit zo'n 500 'bizarre' objecten. Van een prehistorisch skelet tot spullen van Marilyn Monroe. Wij vinden Ripley's vooral geschikt voor de onderbouw.

River Cruise
De Thames stroomt centraal door Londen. Een River Cruise is dus een leuke én handige manier om je te verplaatsen. Je kunt de verschillende opstapplaatsen met elkaar combineren. Jullie reisspecialist weet welke cruiseroute het best bij jullie dagprogramma past.

Science Museum
The place to be als je meer wilt weten over natuurwetenschappen. Het museum doet zijn naam eer aan. Ruim 300.000 objecten tonen de ontwikkeling van de wetenschap, technologie en medicijnen.

Shakespeare's Globe Theatre
Duik in het leven van William Shakespeare, de beste Engelse schrijver ooit. Je krijgt een speciale rondleiding door het Globe Theatre. Dit is een reconstructie van het openluchttheater uit 1599. Daarna bezoek je (optioneel) de expositie. Wil je actiever aan de slag met de lesstof? Vraag ons naar de interactieve workshops. Wil je een voorproefje? Bekijk deze video.

Shard Panoramodek
360 graden uitzicht op 244 meter hoogte boven Londen. Lees hier meer!

St. Paul's Cathedral
Deze indrukwekkende witte kathedraal steekt trots boven de daken van Londen uit. Van een bezoek, met of zonder gids, krijg je geen spijt. Heb je wat meer tijd? Voeg dan een klim naar de bijzondere 'Whispering Gallery' toe. Ook het bijwonen van de Evensong kunnen wij voor jullie regelen.

Theatre Workshop
De leerlingen gaan het toneel op om spelenderwijs hun Engels te oefenen. De ervaren begeleiders krijgen iedereen aan het acteren. Bezoek je ook een musical? Dan is het leuk om de workshop in hetzelfde thema te houden.

The Tower of Londen
The Tower deed door de eeuwen heen dienst als paleis, militair fort, gevangenis en museum. Die geschiedenis trekt jaarlijks veel bezoekers aan. Op tijd reserveren is dus een must. Wij weten wanneer er nog beschikbaarheid is. Vraag het ons gerust.

Tower Bridge Experience
De Tower Bridge is één van de mooiste bruggen ter wereld. Zowel overdag als 's nachts levert de aanblik mooie plaatjes op. De Experience brengt je naar de brug tussen de torens. Je staat boven de Thames en kijkt uit over de stad. Daarna bezoek je de machinekamers.

Victoria & Albert Museum
In dit museum vind je voorwerpen uit verschillende culturen en tijdperken. Zoals kleding, glaswerk, sieraden, schilderijen en beeldhouwwerken. Sommige stukken zijn 3000 jaar oud. Andere zijn juist hypermodern.

Westminster Abbey
Deze kathedraal speelt de hoofdrol in de begrafenissen en kroningen van het Britse vorstenhuis. Ook zijn prins William en Kate Middleton hier getrouwd. Door de centrale ligging is het een goed startpunt voor een wandeling door Londen.

Windsor Castle
Sinds William de Veroveraar dit kasteel liet bouwen, is het de tweede woning van de Koninklijke familie. Het kasteel is mooi om te zien en de reis vanuit Londen zeker waard. Ook de Old Town van het stadje Windsor is leuk om even te bekijken.

 

Bekijk hier een voorbeeld van onze Schoolreis Londen