Brighton

Brighton is een levendige stad, waar een of twee uurtjes wandelen en winkelen snel omvliegen. Wij raden vooral de North Laines in Brighton aan. De winkels in deze wijk barsten van de kitsch, vintage kleding en snuisterijen.
- Een rondleiding door het Royal Pavilion is een must voor iedere schoolreis naar Zuid Engeland. Het werd gebouwd in een tijd dat Brighton het centrum voor de Engelse adel was, als zomerpaleis voor koning George IV. Door de Indiase en Chinese invloeden lijkt het net een sprookjespaleis.
- Sea Life Centre Brighton: In het oudste aquarium ter wereld sta je oog in oog met haaien, schildpadden en koraalriffen. Wij vinden een bezoekje vooral de moeite waard voor leerlingen met biologie in hun pakket of voor leerlingen die al vaker in Zuid Engeland zijn geweest.
- i360: Een spectaculaire attractie van de makers van de London Eye. In deze 360 graden draaiende glazen capsule passen wel 200 mensen. Er is een Sky Bar aan boord, maar veel belangrijker is het uitzicht. Je hebt een ongelooflijk uitzicht over Brighton en omgeving op wel 162 meter hoogte. Pas op! Geen slappe knieën krijgen!