Attracties Keulen

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Keulen hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Altstadt Keulen
Zoals de naam al verraadt, is de Altstadt de oudste wijk van Keulen. Het Middeleeuwse gebied staat bekend om haar nauwe straatjes, kleurrijke huizen en vele kerken. Ook vind je hier de Kölner Dom. Combineer een klautertocht naar de torens van de kathedraal met slenteren in deze leuke wijk vol winkels en restaurants. Een uurtje vrije tijd is hier voor je het weet voorbij!

Beethoven-Haus Bonn
Wil je dat de leerlingen zich verdiepen in de componist Ludwig van Beethoven? Breng dan een bezoek aan zijn geboortehuis in de stad Bonn. Hier vind je de grootste verzameling over zijn leven en werk. Wij vinden het leuk om er een volledige dag in Bonn van te maken, door het Beethoven-haus te combineren met andere bezienswaardigheden in de stad. Jullie reisspecialist verzorgt graag een compleet dagprogramma.

Bierbrouwerij Sünner Keller Keulen
'Kölsch' wordt in Keulen niet alleen gesproken, maar ook gedronken! Hoe dat zo is gekomen, ontdek je in de bierbrouwerij Sünner Keller. Dit is de oudste nog werkende brouwerij van de stad. Bij de brouwerij vind je een goed restaurant, dus is het leuk om een bezoek te combineren met een diner. Interesse? Laat het ons weten.

Filmmuseum Düsseldorf
Wist je dat de Duitse filmindustrie haar wortels voor een groot deel in Düsseldorf heeft? Dit filmmuseum in de oude stad van Düsseldorf neemt je mee terug naar de eerste dagen van de Duitse film. De tentoonstelling laat daarnaast zien hoe de industrie zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Wil je er een 'dagje Düsseldorf' van maken? Jullie reisspecialist adviseert graag over de andere bezienswaardigheden in Düsseldorf.

Haus der Geschichte Bonn
Dit museum vertelt op een interessante manier over de geschiedenis van Duitsland na de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hier veel foto's en documenten, origineel meubilair uit de Bundestag en een authentieke bioscoop uit de jaren vijftig. Ook vind je hier delen van de Berlijnse muur. De foto's van gebombardeerde Duitse steden en de wederopbouw zijn aangrijpend om te zien.  

Kletterwald Bonn
Wil je een culturele reis naar Keulen afwisselen met actie en adrenaline? Dan brengen wij je naar 'het klimbos' in Bonn. Hier vind je vier parcours met verschillende moeilijkheidsgraden. Voor een ontspannen einde van de dag raden wij een duik in het nabijgelegen zwembad aan. Interesse? Jullie reisspecialist voegt het graag toe aan het programma.

Kölner Dom
Wil je de grootste kathedraal van Duitsland zien? Bij een bezoek aan Keulen kun je de gotische Dom bijna niet missen. Voor een mooi uitzicht over de stad beklim je de ruim 500 treden van de Noord- of de Zuidtoren. Een bezoek aan de kathedraal is prima zelf te doen. Wil je liever een rondleiding met een gids en ook de schatkamer zien? Jullie reisspecialist plant het graag in. Bekijk na een bezoek ook zeker de omgeving van de Dom, de middeleeuwse wijk Altstadt.

Kölner Zoo
De dierentuin van Keulen is één van de modernste dierentuinen van Duitsland. Het complex bestaat al sinds 1860 en vierde onlangs dus haar 150-jarig jubileum. Eén van de mooiste delen is het Hippodom, een replica van een Afrikaanse rivier onder water. Ook het grootste olifantenpark en het uitgebreide aquarium mag je tijdens een bezoek niet missen.

Ludwig Museum Keulen
Als je van moderne kunst houdt, kun je in het Ludwig Museum je hart ophalen. Je ziet hier onder andere werk van Dali, Picasso, Chagall en Matisse. Misschien wel het mooist van alles is de collectie pop art. Naar de bizzare creaties van Warhol, Christ en Newman kun je blijven kijken.

NS-Dokumentationszentrum Keulen
Tijdens een bezoek aan dit documentatiecentrum kom je veel te weten over het Nationaalsocialisme. De tentoonstelling vat het politieke, maatschappelijke en sociale leven in Keulen tijdens de naziperiode samen: van de machtsovername en propaganda tot de oorlog, het dagelijks leven en het verzet. Je vindt het centrum in het Keulse EL-DE-Haus. Hier was tijdens de Tweede Wereldoorlog het hoofdkwartier van de Keulse gestapo gevestigd.

Parfummuseum Keulen
Ben je nieuwsgierig waar het 'Eau de Cologne 4711' vandaan komt? Je vindt het antwoord in het huis van de uitvinder, het Farina-Haus aan de Glockengasse 4711. Tegenwoordig zijn hier een parfumerie en museum gevestigd.

Rheinseilbahn Keulen
De 'Rheinseilbahn' kun je best bijzonder noemen. Het is namelijk de enige kabelbaan over een rivier in Duitsland. Het ritje is leuk om te doen en levert je een mooie uitzicht over Keulen op. Ook leuk als avondprogramma!

Rondvaart over de Rijn
In Keulen vind je vele 'Rheindampfer' die je langs het panorama van de stad op en neer varen. Tijdens een rondvaart kun je lekker uitwaaien en zie je de highlights vanuit een ander perspectief. Zeker een leuke toevoeging aan een schoolreis naar Keulen en omstreken.  

Schiffahrtsmuseum Düsseldorf
Dit museum in het Duitse Düsseldorf is volledig gewijd aan de scheepvaart. Vooral de scheepvaart over de rivier de Rijn komt uitgebreid aan bod. Ook de historische scheepsmodellen zijn interessant om te zien.

Schokoladenmuseum Keulen
Het chocolademuseum is met stip het smakelijkste museum van Keulen. Je loopt hier door 3000 jaar geschiedenis van chocolade. Zo kom je veel te weten over de oorsprong en het productieproces. Na de uitleg is het tijd om zelf even te proeven. Een leuk detail is dat dit museum bij de opening in 1993 het eerste chocolademuseum ter wereld was.