Attracties Folkestone

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Folkestone hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Beach Clean Folkestone
Maak je leerlingen voorbeelgige wereldburgers, doe een beach clean. Lees meer..

Bioscoop
Bewonder het prachtige interieur van de Silver Screen Cinema en ga naar de film. Lees meer..

Bodiam Castle
Van buiten lijkt Bodiam Castle net een sprookjeskasteel. Lees meer..

Dagje Dover
Je rijdt er na de ferry zo doorheen, maar je kunt er ook voor kiezen om meer tijd in Dover door te brengen. Lees meer..

Harbour walk to Hythe
Door wandel pro's wordt deze wandeling graag gemaakt. Spectaculaire uitzichten over de krijtrotsen. Lees meer..

Cricket Workshop
In Folkestone regelen wij een speelveld, materiaal en ervaren cricket coaches. Lees meer..

Folkestone Quiz
Alle ins en outs over Folkestone en omgeving komen aan bod. Een interactief spel waar leerlingen uitgedaagd worden. Lees meer..

Guided Tour Folkestone
Wil je alle details over je uitvalsbasis in Engeland te weten komen? Lees meer..

Harry Potter experience
Wil je de werkweek in Harry Potter sfeer zetten? Lees meer..

Dagje Hastings
Vanuit Folkestone kun je makkelijk een dagje naar Hastings. Lees meer..

Leeds Castle
Net als Hastings Castle werd ook Leeds Castle in het bekende jaar 1066 gebouwd. Sindsdien hebben hier vele koningen met hun families gewoond. Het is genoemd naar het dorpje Leeds dat vlakbij de burcht ligt.

Visit the local Newspaper
Altijd al benieuwd hoe het in zijn werk gaat om lokaal het laatste nieuws te brengen? Hoe kom je aan deze actuele wetenswaardigheden en hoe herken je 'fake news'. Neem een kijkje op de werkvloer van de Folkestone Herald of Folkestone & Hythe Express. 

Dagje Londen
Vanuit Folkestone is een dagje naar Londen goed te doen. Dat kan in het midden van de reis, maar ook op de laatste dag. Je vertrekt dan vanuit Londen direct naar Nederland met een nachtrit. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

Railway Hythe
Info volgt...

Visit Rye
Rye is een typisch Engels dorpje op de weg van Hastings naar Dover. Wij vonden het vooral leuk om door de straatjes te slenteren en te genieten van een thee met scones. Ook kun je het Rye Heritage Centre of the Ypres Tower bezoeken. De sound en light show vertelt je over de geschiedenis van het vissersdorpje, dat vroeger berucht was om haar smokkelaars. Daarnaast kun je spelen op een verzameling 'penny machines' die vroeger langs de boulevard stonden.

Taalschool
Een bezoek aan onze taalschool is een leerzame toevoeging aan een schoolreis naar Folkestone. De leerlingen oefenen hun grammatica en uitspraak, krijgen feedback van native speakers en gaan aan de slag met opdrachten. Jouw reisspecialist vraagt van tevoren naar je wensen, zodat wij het taalschoolprogramma hierop af kunnen stemmen. Wij kunnen het programma per dagdeel verlengen.

Triennial Art Work
De Folkestone Triennial is een kunstfestival dat om de drie jaar in Fokelstone wodt gehouden. Kunst beheerst dat najaar de openbare ruimte. Speciaal op maat gemaakte kunstwerken worden op locatie gezet om de toeschouwers aan het denken te zetten. Een aantal kunstwerken blijven permanent in Folkestone staan. Lees meer..

White Cliffs near Folkestone                                                                                                                                                                                                                                                                                          Bezoek de East Cliff & Warren Country Park. Een spectaculair uitzicht en dramatische landschappen van de undercliff. De White Cliffs Countryside Partnership verzorgt graag tours met schoolgroepen. Er zijn twee Folkestone Down Traisl: Castle Hill Trail en Hoywell & Round Hill Trail. 

White Cliffs of Dover
Wil je weten hoe het voelt om op de witte krijtrosten te staan en over de zee uit te kijken? Lees meer..

PS: Wist je dat de attracties in Hastings, Canterbury, Dover en Rochester ook prima te bezoeken zijn vanuit Folkestone? Vooral Canterbury is een bezoek waard! Je vindt de omschrijving van de attracties op onze pagina over Canterbury.

Naar boven