Attracties Folkestone

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Folkestone hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Beach Clean Folkestone
Maak je leerlingen voorbeelgige wereldburgers, doe een beach clean. Lees meer..

Bioscoop
Bewonder het prachtige interieur van de Silver Screen Cinema en ga naar de film. Lees meer..

Bodiam Castle
Van buiten lijkt Bodiam Castle net een sprookjeskasteel. Lees meer..

Cricket Workshop
In Folkestone regelen wij een speelveld, materiaal en ervaren cricket coaches. Lees meer..

Dagje Dover
Je rijdt er na de ferry zo doorheen, maar je kunt er ook voor kiezen om meer tijd in Dover door te brengen. Lees meer..

Dover Castle 
Bovenop de witte krijtrotsen zie je het Dover Castle al van ver. Dit Engelse fort is in de 12e eeuw op de meest strategische plek van Engeland gebouwd om Engeland te verdedigen tegen vijanden vanaf de zee. Lees meer..

Folkestone Quiz
Alle ins en outs over Folkestone en omgeving komen aan bod. Een interactief spel waar leerlingen uitgedaagd worden. Lees meer..

Guided Tour Folkestone
Wil je alle details over je uitvalsbasis in Engeland te weten komen? Lees meer..

Harbour walk to Hythe
Door wandel pro's wordt deze wandeling graag gemaakt. Spectaculaire uitzichten over de krijtrotsen. Lees meer..

Harry Potter experience
Wil je de werkweek in Harry Potter sfeer zetten? Lees meer..

Dagje Hastings
Vanuit Folkestone kun je makkelijk een dagje naar Hastings. Lees meer..

Leeds Castle
Net als Hastings Castle werd ook Leeds Castle in het bekende jaar 1066 gebouwd. Sindsdien hebben hier vele koningen met hun families gewoond. Het is genoemd naar het dorpje Leeds dat vlakbij de burcht ligt. Lees meer...

Lokale krant
Altijd al benieuwd hoe het in zijn werk gaat om lokaal het laatste nieuws te brengen? Hoe kom je aan deze actuele wetenswaardigheden en hoe herken je 'fake news'? Lees meer...

Dagje Londen
Vanuit Folkestone is een dagje naar Londen goed te doen. Dat kan in het midden van de reis, maar ook op de laatste dag. Je vertrekt dan vanuit Londen direct naar Nederland met een nachtrit. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

Railway Hythe
Info volgt...

Bezoek Rye
Rye is een typisch Engels dorpje op de weg van Hastings naar Dover. Wij vonden het vooral leuk om door de straatjes te slenteren en te genieten van een thee met scones. Ook kun je het Rye Heritage Centre of the Ypres Tower bezoeken. Lees meer..

Triennial Art Festival
De Folkestone Triennial is een kunstfestival dat om de drie jaar in Fokelstone wodt gehouden. Kunst beheerst dat najaar de openbare ruimte. Speciaal op maat gemaakte kunstwerken worden op locatie gezet om de toeschouwers aan het denken te zetten. Lees meer...

Taalschool
Een bezoek aan onze taalschool is een leerzame toevoeging aan een schoolreis naar Folkestone. De leerlingen oefenen hun grammatica en uitspraak, krijgen feedback van native speakers en gaan aan de slag met opdrachten. Lees meer...

White Cliffs of Dover
Wil je weten hoe het voelt om op de witte krijtrosten te staan en over de zee uit te kijken? Lees meer..

White Cliffs near Folkestone 
Bezoek de East Cliff & Warren Country Park. Een spectaculair uitzicht en dramatische landschappen van de undercliff. De White Cliffs Countryside Partnership verzorgt graag tours met schoolgroepen. Er zijn twee Folkestone Down Traisl: Castle Hill Trail en Hoywell & Round Hill Trail. Lees meer..


PS: Wist je dat de attracties in Hastings, Canterbury, Dover en Rochester ook prima te bezoeken zijn vanuit Folkestone? Vooral Canterbury is een bezoek waard! Je vindt de omschrijving van de attracties op onze pagina over Canterbury.

To top