Attracties Dublin

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Dublin hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Causey Farm
Voor een unieke kennismaking met de Ierse cultuur raden wij de Causey Farm aan. Hier zie je demonstraties van muziek, sport of bijvoorbeeld schapendrijven. Daarna bak je een brood, melk je een koe of leer je traditioneel handwerken. De boerderij ligt op een uurtje rijden van Dublin, dus regelen wij ook het vervoer.

Chester Beatty Library
De collectie mag er best zijn, maar Chester Beatty is niet zo grandioos als de Trinity College Library. Wij vinden het vooral leuk als je tussendoor iets anders op je programma wilt of als je het 'Book of Kells' al hebt gezien. Wil je je echt verdiepen? Dan regelen wij een rondleiding van ca. een uur.

Dublin Castle
In het historische centrum vind je de restanten van Dublin Castle. Dit is het centrum van de Ierse regering en wordt dus vooral voor politieke zaken gebruikt. Van het daadwerkelijke kasteel is alleen de toren nog over. Delen van het gebouw, zoals de Chester Beatty Library, kun je bezoeken.

Dublinia
Dit museum is de aangewezen plek voor wie zich wil verdiepen in de geschiedenis van de Ierse hoofdstad. Hier kom je meer te weten over het Dublin van vijfhonderd jaar geleden, het Dublin van de Vikingen en het Dublin uit de Middeleeuwen.

EPIC The Irish Emigration Museum
Emigratie speelt een grote rol in dit museum, maar de Ieren zelf spelen absoluut de hoofdrol. Dit designy museum geeft op zeer aantrekkelijke en geheel interactieve manier alles van de Ieren en de Ierse cultuur prijs. Het is een grote ontdekkingstocht waar je met een paspoort door de ruimtes reist en kennis opdoet door middel van verrassende installaties. Dikke aanrader, eerste museum op ons programma voorbeeld

GAA Museum & Croke Park Stadium Tour
'The home of Gaelic Games', aldus de Ieren zelf. Tijdens een rondleiding door het Croke Park stadion en het bijbehorende museum leer je meer over typisch Ierse sporten zoals hurling en football. Een leuk en afwisselend programmaonderdeel.

Greyhound Racing & Guided Stadium Tour
Nog zo'n typisch Ierse activiteit is het bijwonen van een Greyhound Race. Voor of na de race vertelt een gids over de geschiedenis van de sport en het stadium. Heb je interesse? Vraag je reisspecialist of er races worden gehouden tijdens jullie bezoek aan Dublin.

Guided Tour Dublin
Je maakt een guided walk met een ervaren Dublin gids. Wij raden dit meestal aan op de dag van aankomst. Dan proef je meteen de sfeer van Dublin en zie je alvast wat highlights. Wil je liever een guided tour met een touringcar? Laat het ons weten, dan zorgen we dat er een klaarstaat.

Guided Tour National Gallery
Zoals de naam al verraadt, vind je hier veel sculpturen, portretten, schilderijen en tekeningen. Wij regelen een 'general tour' met een enthousiaste gids. Heb je een specifiek thema in gedachten? Dat horen we graag vooraf, zodat de gids zich kan voorbereiden.

Guinness Storehouse
Wil je meer weten over het Ierse Guinness? Bijvoorbeeld waar het bier haar kenmerkende zwarte kleur aan te danken heeft? Dan is het Guinness Storehouse the place to be. Een bezoek is prima zelf te doen, maar wij kunnen ook een rondleiding speciaal voor jullie groep regelen.

Irish Musical Pub Crawl
Een 'pub crawl' klinkt heftiger dan het is. Wij bedoelen hiermee vooral een gezellige avond, gevuld met live Ierse muziek. Heel leuk om mee te maken! Voorafgaand kunnen wij ook het diner regelen.

Jeanie Johnston Tall Ship  
Stap aan boord van een replica van de Jeanie Johnston. Dit schip vervoerde rond 1850 enkele duizenden emigranten naar 'de nieuwe wereld'. Vooral benedendeks ervaar je goed hoe de reis voor de Ierse emigranten geweest moet zijn.


Kilmainham Goal
Deze gevangenis uit 1796 ligt net buiten Dublin. Het complex is verrassend goed bewaard gebleven. De Goal is alleen te bezoeken met een rondleiding (ca. een uur), maar dat vinden wij geen straf. Na de tour begrijp je de geschiedenis van Dublin stukken beter.

National Museum of Ireland

Dit museum is verspreid over drie locaties in Dublin. Iedere locatie heeft haar eigen thema: Archeology, Decorative Arts & History of Natural History. Kun je niet kiezen? Je reisspecialist helpt je graag bij het maken van een wisselprogramma, zodat de leerlingen zelf een keuze kunnen maken.  

Old Jameson Distillery
De Ieren zijn bijzonder trots op hun whiskey. Tijdens een rondleiding van ongeveer een uur kom je meer te weten over de bekende 'Old Jameson' Whiskey en de manier waarop het gemaakt wordt.

Trinity College Library & Book of Kells
Dit is de universiteitsbibliotheek van Dublin. Door de vele hoge rijen met boeken voelt het alsof je een oude film binnenstapt. Mooi om te zien, zeker als je weet hoeveel geschiedenis erachter steekt. Het 'Book of Kells' is een van de topstukken uit de verzameling. Dit boek werd geschreven door Keltische monniken en wordt gezien als een meesterwerk in de kalligrafie.

Wicklow Mountains
In Dublin is het vooral cultuur snuiven, maar Ierland heeft natuurlijk meer te bieden. Wil je ook iets van 'De tuin van Ierland' zien? Ga dan mee op dagtocht naar de Wicklow Mountains. Natuurlijk regelen wij het vervoer en de gids. Vergeet je camera niet, want het landschap is niet voor niets populair.