Attracties Devon

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Devon hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Agatha Christie Guided Tour
In de tijd dat de bekende schrijfster Agatha Christie er werd geboren, was Torquay de chicste badplaats van de Engelse zuidkust. Een gids leid je langs de verschillende plekken die 'The Queen of Crime' gekend heeft en die haar werk misschien wel beïnvloed hebben. Een leuke én leerzame wandeling!

Torquay Town Trail
Ken je de Britse comedyserie 'Fawlty Towers'? Deze serie speelt zich af in Torquay. De mondaine badplaats heeft een mooie ligging langs de Engelse Riviera. Met deze town trail wandel je langs Victoriaanse huizen, zie je de zee vanaf de boulevard en ontdek je andere interessante plekjes.

Kent's Cavern Prehistoric Caves
Wil je een grottensysteem zien dat teruggaat tot de Prehistorie? Dan brengt onze gids je graag naar Kent's Cavern in Torquay. Een leuk detail is dat zowel Agatha Christie, Beatrix Potter als Charles Darwin zich door het complex hebben laten inspireren. Een bezoek aan Kent's Cavern is goed te combineren met een strandwandeling, want de grotten liggen op slechts tien minuten lopen van de zee.

Devon Seashore & Crabbing
Samen met een gids bezoek je de kust van Devon. Hier krijg je uitleg over het geologische systeem en de dieren die je er kunt vinden. Daarna is het tijd om zelf actief aan de slag te gaan. Met een emmertje, een net en wat aas ga je langs het strand op zoek naar krabben. Een bijzondere manier om de Engelse kustlijn tot in detail te leren kennen!

Guided Tour 'Exeter Through the Ages'
Een bezoek aan de stad Exeter is één van de highlights van een schoolreis naar Devon. Over de geschiedenis van de stad valt genoeg te vertellen, want Exeter werd al door de Romeinen bewoond. Later hebben ook de Middeleeuwen en de Vikingen  hun stempel op de plaats gedrukt. De mooiste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar.

Exeter Visitor's Centre
Exeter is één van de mooiste steden van Devon. Het bezoekerscentrum is de aangewezen plaats om een goede indruk van de stad door de eeuwen heen te krijgen. Wij vinden een bezoek aan het centrum een goed startpunt voor een guided walk door Exeter.

Exeter Cathedral
Deze gotische kathedraal is misschien wel het mooiste bouwwerk van Exeter. Tijdens een rondleiding van één uur zie je de highlights en kom je meer over de geschiedenis te weten. Wil je specifiek meer weten over de symbolen van het geloof, kunst, de geschiedenis van de Middeleeuwen of architectuur? Laat het ons weten, dan passen wij de rondleiding daarop aan.  

Indoor Cricket Tournament
Wil je een typisch Engelse sport leren spelen? Dan regelen wij een cricket workshop en toernooi voor de hele klas. Onze coaches leren je de basisvaardigheden van het spel, zoals bowlen, batten en fielden. Daarna ga je de strijd aan met elkaar. Wie krijgt deze sport het best onder de knie?

Music / Drama workshop
Een workshop muziek of toneel is een leuke en interactieve toevoeging aan het programma. De leerlingen kunnen hun creativiteit uiten en tegelijkertijd hun Engels oefenen. Heb je specifieke wensen voor de workshop? Jullie reisspecialist hoort het graag.

Widecombe Church met gids
Het plaatsje Widecombe-in-the-moor ligt middenin nationaal park Dartmoor en is dus goed te combineren met een bezoek aan dit park. In het plaatsje zelf is vooral de kerk uit de veertiende eeuw de moeite waard. Na de rondleiding met gids is het leuk om van een typisch Engelse 'cream tea' te genieten. Interesse? Geef het door aan jullie reisspecialist, dan voegen wij het toe aan het programma.  

Guided Tour Dartmoor & Letterboxing
In nationaal park Dartmoor vind je de natuur waar de streek Devon om bekend staat. Liefhebbers van paarden herkennen het gebied misschien ook als het thuis van de Dartmoorpony. Onze gids laat jullie de mooiste plekjes van het park zien. Ook ga je 'letterboxing', een soort treasure hunt die kenmerkend is voor Devon en omstreken.