Attracties Cork

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Cork hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Blarney Castle en Garden
Blarney castle ligt in de stad Blarney, vlakbij Cork. Met een stijle klim kom je bij top van het kasteel, waar zich de beruchte Blarney Stone bevindt. Lees meer.. 

Fitzgerald's park
Even wat anders dan de stad? Breng een bezoek aan het Fitzgerald's park. Lekker rustig en prachtig om te zien. Lees meer.. 

Het boter museum
Het Cork boter museum is een museum dat de geschiedenis van de productie en verkoop van boter in Cork laat zien. Lees meer.. 

Irish Sky Garden
Binnen in de krater is het muisstil en zie je vanuit je ooghoeken de randen van de krater met daarboven de oneindige hemel die zich als een koepel om je heen sluit. Een magische ervaring. Lees meer...

Mizen Head
Mizen Head is een van de belangrijke toeristische trekpleister van Cork. De kliffen en de zee zijn adembenemend. Lees meer.. 

St Anne's Church
Beklim de toren, en luidt de shandon bells! Lees meer.. 

St Fin Barre's Kathedraal
Deze prachtige kathedraal is zeker een must tijdens je bezoek aan Cork. Lees meer.. 

Spike Island
Vroeger bevond zich op dit eiland, midden in de keltische zee, de grootste gevangenis ter wereld. Met een boottocht van ongeveer 20 minuten bereik je het eiland op een prachtige veerboot, waar het avontuur al begint. Lees meer.. 

The English Market
Om de cultuur van deze stad te ontdekken breng je een bezoekje aan de English Market. Een gezellig sfeer, overal lokale producten en locals die hier hun boodschappen komen doen. Lees meer.. 

University College Cork
Neem een kijkje in de verschillende gebouwen, de bibliotheek en de collegezalen. Proef een beetje aan het studentenleven en ervaar hoe het er op deze campus aan toe gaat. Lees meer.. 

Ring of Kerry
De Ring of Kerry is een aaneenschakeling van mooie plekken in de zuidwesthoek van Ierland; County Kerry. Lees meer...