Attracties Canterbury

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Canterbury hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Canterbury Cathedral

De Canterbury Cathedral heeft al eeuwen een enorme aantrekkingskracht op zowel gelovigen als niet-gelovigen.Het is een prachtig staaltje van zowel gotische als romaanse bouwstijlen. Hoogtepunten zijn de prachtige glas-in-lood ramen, de middeleeuwse muurtekeningen en de vele bijzondere graven. De kathedraal is de zetel van de Aartsbisschop van de Anglicaanse Gemeenschap. 

Canterbury Tales Experience

De beroemde Canterbury Tales van Chaucer komen tot leven door een combinatie van gekostumeerde acteurs en een audiotour. Je ervaart de bezienswaardigheden, geluiden en geuren van middeleeuws Engeland door middel van vijf verhalen over liefde, ontrouw, intriges, hofmakerij en dood. Wij vinden deze attractie vooral geschikt voor leerlingen tot 14 jaar. 

Historic River Tour

Ga zitten en ontspan je terwijl je rondgevaren wordt door het prachtige Canterbury. De schipper vertelt je ondertussen de meest fascinerende verhalen over de geschiedenis van de stad. Per open roeiboot maak je een rondvaart van ca. 40 minuten langs de hoogtepunten van de stad.