Attracties Cambridge

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Cambridge hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Bowling
Een dag in Cambridge kan best indrukwekkend zijn. Je ziet veel mooie architectuur, proeft het leven in een Engelse stad en hoort veel  over geschiedenis. Gezellig één of twee games bowlen met de hele klas is een leuke manier om te ontspannen in de avond.

Historic Dockyards Chatham
Op weg naar Cambridge kun je de Historic Dockyards in Chatham bezoeken. Dit was vroeger een scheepswerf van de Royal Navy. Nu is het een maritiem museum. Bij het bezoek regelen wij een rondleiding. Zonder mis je namelijk veel achtergrondinformatie.

Fitzwilliam Museum
Dit is één van de bekendste en grootste musea van Cambridge. De wandeling er naartoe is al leuk. Het museum ligt namelijk in een straat vol oude gebouwen, waaronder King's College. In het mooi ingerichte museum staan kunst en antiek centraal. Er is ook werk van Nederlandse afkomst te zien, zoals meesterwerken van Rembrandt van Rijn. Wij raden een bezoek met een gids aan (ca. één uur).

Ghost Tour
Een Ghost Tour is een leuke optie voor het avondprogramma. Je verkent de straten en colleges te voet, terwijl een gids/acteur je griezelige verhalen op de mouw speldt. Wij regelen een privétour voor de hele klas.

Guided Tour Corpus Christi College & Parker Library
Tijdens een rondleiding van een uur zie je het College en de bijbehorende bibliotheek, bekend om haar bijzondere manuscripten. Het zijn twee bijzondere onderdelen van de Universiteit, waar pas sinds 2012 bezoekers worden toegelaten.

Guided Tour
Cambridge heeft veel mooie bezienswaardigheden, zoals de vele colleges van de Universiteit. Wil je vooral de sfeer van Cambridge proeven, dan is een guided walk van één uur voldoende. Als je de belangrijkste delen van de Universiteit en de stad wil zien, verlengen wij de tour tot twee uur. Heb je speciale wensen? Geef ze door aan je reisspecialist.

Imperial War Museum
In het plaatsje Duxford ligt het grootste luchtvaartmuseum van Europa. Er is een mooie collectie militaire voertuigen, waaronder een aantal gerestaureerde oorlogjagers uit de Tweede Wereldoorlog. De locatie is bijzonder. Het terrein was namelijk een vliegveld in de Eerste Wereldoorlog. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was het een vliegbasis van de RAF en de Amerikaanse Luchtmacht.

King's College
King's College staat bekend om haar goede studieresultaten. Wij vinden het vooral één van de mooiste colleges van Cambridge. Vooral de buitenkant van King's College en de binnenkant van de kapel zijn prachtig. Een bezoek is prima zelf te doen. Wil je liever een gids? Laat het ons weten.

Londen
Cambridge is een goede uitvalsbasis voor een dagje Londen, vooral als afsluiter van je reis. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

Madingley American War Cemetery
Vlak buiten Cambridge ligt de enige Amerikaanse begraafplaats in het Verenigd Koninkrijk. Deze is volledig gewijd aan soldaten die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gesneuveld. Voor de aanleg doneerde de Universiteit van Cambridge in 1943 een deel van haar land aan Amerika.

Musea in Cambridge
De belangrijkste en grootste musea bespreken wij elders in deze lijst. Daarnaast heeft Cambridge diverse kleine musea. In veel musea wordt regelmatig lesgegeven. Daarom is het niet altijd mogelijk om ze te bezoeken. Voorbeelden zijn het Sedgwick Museum (geologie), Whipple Museum (wetenschappelijke instrumenten), Museum of Zoology (fossielen en skeletten), Museum of Archaeology and Anthropology (vondsten uit Afrika, Azië en Amerika), Museum of Classical Archaeology (Griekse en Romeinse sculpturen) en het Polar Museum (over poolexpedities). Wij horen graag wat jullie voorkeur heeft, dan informeert je reisspecialist welke musea beschikbaar zijn tijdens jullie dagen in Cambridge.

Punting
Punting mag eigenlijk niet ontbreken op jullie schoolreis naar Cambridge. Stap aan boord van een van de vele punters (kleine bootjes met een bijna platte bodem) en laat je rondvaren over de rivier de Cam. Tijdens de tocht (45-60 minuten) vertelt je 'chauffeur' over Cambridge. Ondertussen zie je de highlights, zoals de vele colleges, vanuit een bijzonder perspectief.