Attracties Brussel

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Brussel hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Atomium
Het Atomium, met haar herkenbare structuur van aluminium bollen, is één van de bekendste gebouwen van Brussel. Het werd gebouwd voor de wereldtentoonstelling in 1958 maar werd zo populair dat het mocht blijven staan. (Rol)-trappen brengen je van de ene naar de andere bol. Hier vind je behalve een panoramarestaurant ook diverse tentoonstellingen over architectuur, design en de maatschappij.

Rondleiding Europees Parlement
Bij het Europees Parlement zie je gehaaste dames en heren in nette pakken, veel zwarte auto's en misschien wel enkele bekende gezichten uit het nieuws. Wij regelen een rondleiding (één tot twee uur) met een medewerker van het Parlement. Zo kom je meer te weten over de werkwijze van het Parlement. Natuurlijk neem je ook een kijkje in de grote vergaderzaal. Als er een vergadering gaande is, kun je die volgen vanaf de bezoekerstribune. Een leerzaam bezoek aan het politieke hart van de Europese Unie!

Rondleiding Tweede Kamer Den Haag
Zoals Brussel het politieke centrum van de Europese Unie is, vind je het politieke speelveld van Nederland in Den Haag. Veel van onze schoolgroepen combineren de reis naar Brussel daarom met een bezoek aan Den Haag en de Tweede Kamer. Tijdens een rondleiding bezoek je onder andere de plenaire vergaderzaal. Wil je ook de Ridderzaal zien? Laat het ons weten, dan voegen wij dit toe aan het programma.

Stadswandeling Brussel
Samen met een Nederlandssprekende gids maak je een stadswandeling door de Belgische hoofdstad. Dit is een leuke manier om de Brusselse sfeer te proeven en in korte tijd veel te zien. Je wandelt over het marktplein, langs het Raadhuis en ziet de grote kathedraal. Natuurlijk neem je ook een kijkje bij het bekende beeldje 'Manneken Pis'.

Vrije tijd
Vrije tijd in Brussel is al snel goed besteed. Wandel door de gezellige straatjes en proef een Belgische wafel of de bekende chocola. Bekijk op eigen gelegenheid bezienswaardigheden als de kathedraal en Manneken Pis of verken de leuke winkels. De leerlingen kunnen hier natuurlijk ook hun Frans oefenen!