Attracties Brighton

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Brighton hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Beach Clean Brighton
Maak je leerlingen voorbeelgige wereldburgers, doe een beach clean. Lees meer..

British Airways I360
Een spectaculaire attractie van de makers van de London Eye. In deze 360 graden draaiende glazen capsule passen wel 200 mensen. Er is een Sky Bar aan boord, maar veel belangrijker is het uitzicht. Je hebt een ongelooflijk uitzicht over Brighton en omgeving op wel 162 meter hoogte. Pas op! Geen slappe knieën krijgen!

City Museum Portsmouth
Hoewel wij er niet speciaal voor naar Portsmouth zouden rijden, is het City Museum wel aardig om te bezoeken. Vooral leuk als tussenstop bij een dagprogramma in Portsmouth.

Guided Walk Portsmouth
Vanuit Brighton kun je het stadje Portsmouth bezoeken. Dit is één van de thuishavens van de Royal Navy. Wij kunnen de guided walk van harte aanbevelen, want de gidsen zijn goed en enthousiast.

Londen
Brighton is een goede uitvalsbasis voor een dagje Londen, zowel in het midden als aan het eind van je reis. Je kunt er dan voor kiezen om na de dag in Londen direct met de touringcar terug naar Nederland te rijden. Hier vind je een lijst met attracties in Londen.

North Laines
Brighton is een levendige stad, waar een of twee uurtjes wandelen en winkelen snel omvliegen. Wij raden vooral de North Laines in Brighton aan. De winkels in deze wijk barsten van de kitsch, vintage kleding en snuisterijen.

Royal Pavilion
Een rondleiding door het Royal Pavilion is een must voor iedere schoolreis naar Zuid Engeland. Het werd gebouwd in een tijd dat Brighton het centrum voor de Engelse adel was, als zomerpaleis voor koning George IV. Door de Indiase en Chinese invloeden lijkt het net een sprookjespaleis.

Sea Life Centre Brighton
In het oudste aquarium ter wereld sta je oog in oog met haaien, schildpadden en koraalriffen. Wij vinden een bezoekje vooral de moeite waard voor leerlingen met biologie in hun pakket of voor leerlingen die al vaker in Zuid Engeland zijn geweest.

Soutsea Castle Portsmouth
De bekende koning Henry VIII liet Soutsea bouwen als verdedigingswerk tegen invasies vanaf het water. Het monument is compact van opzet, dus heb je aan 45 minuten zeker voldoende.

Spinnaker Tower Portsmouth
Deze uitkijktoren oogt bijzonder modern in het met geschiedenis gevulde Portsmouth. Onze klanten vinden dit één van de leukste attracties in de stad. De toren ligt overigens bij een winkelcentrum. Na het bezoek kunnen dus zowel de leerlingen als de docenten van wat vrije tijd genieten.

Lewes
Wil je graag een sprong terug in de tijd nemen in een pittoresk dorpje? Dan is Lewis dé plek voor jou.

PS: wist je dat de attracties in Hastings en omgeving ook prima te bezoeken zijn vanuit Brighton? Waai uit over de kliffen van Beachy Head, bezoek Hastings Castle en perfectioneer je Engels in onze taalschool.