Attracties Bordeaux

Ter aanvulling of ter afwisseling op het voorbeeldprogramma van de schoolreis Bordeaux hebben we hieronder een paar attracties op een rij gezet.

Place de la Bourse
Dit is het centrale plein in het oude centrum van Bordeaux, met een prachtige ligging aan de kades van rivier La Garonne. Lees meer..

De waterspiegel
Miroir d'eau; de waterspiegel. Soms staat het water stil, soms borrelt het of wordt een watergordijn gecreëerd door sproeiers. Lees meer.. 

St Andre kathedraal
De kathedraal van Bordeaux is het belangrijkste religieuze gebouw van de stad Bordeaux. Lees meer.. 

Cite du vin
Dit museum is een ode aan de beroemde wijn van Bordeaux. Door middel van audioguides, films, geurentests en workshops kom je op een interactieve manier alles te weten over hoe wijn wordt gemaakt. Lees meer.. 

Jardin public
Even iets anders dan de stad? Dan is dit een goeie uitkomst. Lees meer.. 

Grande theater
Dit theater gebouw ligt aan de Place de la Comedie in het centrum van de stad. Van binnen en van buiten is het prachtig en zeker een must tijdens je bezoek aan Bordeaux. Lees meer.. 

Musee D'Aquitaine
Het museum D’Aquitaine bestaat uit een verzameling objecten en documenten uit de geschiedenis van Bordeaux en Aquitaine.  Lees meer.. 

Monument Aux Girondins
Deze enorme pilaren zullen je gegarandeerd opvallen tijdens een stadswandeling. Lees meer..

De kerk van het heilige kruis
De kerk van het heilige kruis is een rooms-katholieke abdij kerk. Dit is een plek die oude concepten van religie combineert met hedendaagse kunst en cultuur. Lees meer.. 

Place de la Victorie
Dit plein bevindt zich op de plek waar vroeger de stadsmuur stond. Een boog ter eren van Napoleonistische overwinningen, een marmeren obelisk en twee bronzen schildpadden... lees meer..